Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Парк Горького хоче витратити півмільйона гривень на газон

Землю в парку хочуть застелити рулонами з пасовищного райграсу, повзучої червоної вівсяниці і тонконога.

За газон Харків віддає в два рази більше, ніж Київ.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького хоче купити рулонний газон за 600 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro. Як повідомили в Харківському антикорупційному центрі, один квадратний метр газону обійдеться парку Горького приблизно в 200 гривень, тоді як київські комунальні підприємства віддають в 2-2,5 раза дешевше.

"Комунальне підприємство "Керівна компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району Києва" планує купити 1800 квадратних метрів рулонного газону по 75,5 гривні за квадратний метр, комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Дарницького району Києва в червні 2020 року придбало 1000 квадратних метрів рулонного газону по 74,4 гривні за квадратний метр", — пояснили в" Харківському антикорупційному центрі".

Згідно з документацією, газону куплять 3000 квадратних метрів, товщина дерну складе до 3 сантиметрів, висота — до 5, віком він повинен бути не менше трьох років. Він буде складатися з пасовищного райграсу і повзучої червоної вівсяниці (по 30%) і тонконога (40%). Насіння газону повинні однорідно зійти, бути стійкими до посухи, морозів і шкідників.

"Рулонний газон представлений у вигляді рулону, який складається з трави з кореневою системою з  ґрунтом і готовий до настилу на попередньо підготовлену ділянку. У виробництві рулонного газону повинен використовуватися якісний сорт насіння", — відзначили в парку.

Також в парку вимагають, щоб газон був щільним, без залисин і бур'янів, природного зеленого кольору, з безліччю білих корінців в кореневій системі.

Фірма, яка виграє тендер на постачання газону, повинна буде також укласти його. Перед укладанням робітники повинні будуть оглянути ділянку, викорчувати пні і вирвати бур'яни. Потім підготувати ґрунт — розпушити, розрівняти землю, ущільнити удобрити комплексними мінеральними добривами і добре полити. Після цього газон буде необхідно розкачати, укласти і знову полити. Поливати газон просять два тижні.

Парк просить рік гарантійного терміну на рулонний газон. Якщо товар втратить свій декоративний вигляд, наприклад, пожовтіє, то фірма-підрядник зобов'язується замінити відповідну ділянку протягом двох тижнів. Аукціон запланований на 9 липня, поставити газон необхідно до кінця серпня цього року.

Як писав KHARKIV Today, в квітні парк Горького вже купив 5 тисяч квадратних метрів рулонного газону майже на мільйон гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.