Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Реконструкція Саржиного яру в Харкові: газон обійшовся втричі дорожче ринкової вартості

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Газонна трава обійшлася в майже 460 тисяч гривень. Всього за озеленення схилів потрібно заплатити більше 1,7 мільйона гривень.

Загальна вартість реконструкції Саржиного яру на сьогодні становить понад 300 мільйонів гривень.

Профільне комунальне підприємство, "Харківзеленбуд" придбало під час реконструкції Саржиного яру газонну траву в рулонах за 198,9 гривень за один квадратний метр. Про це з посиланням на систему державних закупівель "ProZorro" повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Всього придбали 2300 квадратних метрів рулонного газону на суму 457,47 тисячі гривень. Це не враховуючи перевезення, укладання і висадки. З усіма роботами, озеленення схилів Саржиного яру обійдеться в 1,71 мільйона гривень.

У ХАЦ нагадали, що у вересні цього року придбали аналогічний рулонний газон за 62 гривні за квадратний метр. Це втричі дешевше ціни, за якою "Харківзеленбуд" купив рулонний газон для Саржиного яру.

Газон в Саржиному яру коштує дорожче, ніж в інших зелених зонах міста, скверах і парках. У 2 - 2,5 раза дешевше купують газонну траву і в Києві.

Рулонний газон придбали в рамках реконструкції зони відпочинку по вул. Саржинська, 5. "Харківзеленбуд" 19 жовтня уклав договір на реконструкцію Саржиного яру з ПП "Будівельна фірма "Промтекс" вартістю 24,45 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові планують розширити Саржин Яр до вулиці Дерев'янка

В рамках реконструкції, крім рулонного газону в Саржиному яру встановлять систему відеоспостереження, поставлять дев'ять лежаків для відпочинку за 46,4 тисячі гривень за штуку, 52 металеві лавки для відпочинку за 18,4 тисячі за штуку, 19 фігурних конструкцій "сидіння" за 17, 8 тисячі за штуку, три фігурних конструкції "сидіння" за 18,2 тисячі за штуку, 114 бетонних елементів трапецієподібної форми за 11,3 тисячі за штуку, 18 бетонних елементів трапецієподібної форми за 10,5 тисячі за штуку і 65 сміттєвих боксів за 2,97 тисячі за штуку.

У ХАЦ порахували, що загальна вартість реконструкції Саржиного яру на сьогодні становить понад 300 мільйонів гривень.

Раніше KHARKIV Today писав, що лофтові крісла для Саржиного яру купили в два рази дорожче ринкової вартості. Так, в Україні пропонують купити такі лофтові крісла за 3400 гривень, тоді як Харків їх купив за 6650 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.