Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Останній день висунення кандидатів в Харкові: що відбувається в комісіях (онлайн)

24 вересня до міської виборчої комісії прийшло більше кандидатів, ніж в кожен з попередніх днів.

У міській виборчій комісії Харкова, куди подають документи кандидати в мери і депутати міськради,  черга. В останній день подачі документів кандидати активізувалися.

24 вересня міська виборча комісія буде приймати документи від кандидатів до 23:59.

До обіду документи принесли вісім кандидатів в мери і 11 партій, які хочуть обратися до Харківської міськради. Останній день подачі документів стимулював представників партій подати списки в депутати. За перші півтори години роботи комісії документи принесли представники чотирьох партій, до цього, 22 і 23 вересня документи приносили по три партії. Після закінчення перерви кандидатів або їх представників у міській виборчій комісії немає.

Кандидати в мери, які принесли документи:

  1. Микита Соловйов ("Демократична сокира"); 
  2. Геннадій Кернес ("Блок Кернеса — Успішний Харків"); 
  3. Ігор Черняк ("Блок Світличної "Разом!"); 
  4. Михайло Добкін (самовисуванець); 
  5. Георгій Лаговський (партія "УДАР");
  6. Ігор Приходько (ВО "Батьківщина");
  7. Ірина Денисова (партія (За майбутнє);
  8. Олександра Нарижна (партія "Голос").
  9. Валерій Безлепкін (самовисуванець);
  10. Сергій Кушнарьов (партія "Перемога Пальчевського");
  11. Олександр Фельдман (партія "Опозиційна платформа — За життя");
  12. Олексій Кучер "Слуга народу";
  13. Денис Ярославський (самовисуванець);
  14. Олег Абрамичев (партія "Європейська солідарність");
  15. Наталія Пилипенко (самовисуванка).

Партії, які подали список кандидатів в депутати Харківської міськради:

  1. "Демократична сокира"; 
  2. "Наш Край"; 
  3. "Голос"; 
  4. "Блок Світличної "Разом!"; 
  5. "Блок Кернеса — Успішний Харків"; 
  6. Партія пенсіонерів;
  7. ВО "Свобода";
  8. "УДАР"; 
  9. "За майбутнє";
  10. "Батьківщина";
  11. Партія Шарія. 
  12. Партія "Перемога Пальчевського";
  13. "Слуга народу";
  14. "Європейська солідарність";
  15. Партія "Опозиційна платформа — За життя".

Після 20:00 список кандидатів в місцеві депутати від партії "Опозиційна платформа — За життя" приніс голова міської організації Андрій Лесик. Це був другий його візит до міської виборчої комісії за сьогодні. Перший раз він приходив разом з Фельдманом. Лесик назвав перших шість кандидатів до Харківської міськради: Олександр Фельдман, Андрій Лесик, Андрій Спаський (член політради партії), Анастасія Губіна, Олена Агеєнко і Денис Невядомський (екс-суддя, вів справу Лесика).

Хвилин на 15 раніше Лесика прийшла самовисуванка — харків'янка Наталія Пилипенко. Вона сказала, що "мовчати не хочеться, ось тому вирішила балотуватися". Документи у жінки взяли з другої спроби. Необхідно було внести виправлення.

О 18:30 документи прийшов подавати представник партії "Європейська солідарність". У мери вони подали кандидата Олега Абрамичева, в списку кандидатів до Харківської міськради від цієї партії 42 кандидата.
 
Після 17:00 прийшов до міської виборчої комісії Денис Ярославський, він буде балотуватися в мери Харкова як самовисуванець.

Ближче до 16:00 документи подав нардеп Олександр Фельдман (партія "Опозиційна платформа — За життя").

Після 15:00 подав свою кандидатуру на крісло мера Харкова Валерій Безлепкін — екс-директор "Харківміськгазу".

"Я хотів би, щоб як центр міста розвивався, також розвивалися ХТЗ і Салтівка, Нові будинки і Олексіївка, щоб будувалися не тільки зоопарки, а й інфраструктурні проєкти, які дозволять харків'янам жити на більш високому рівні", — розповів він.

14:00 кореспондент KHARKIV Today знаходиться в міській виборчій комісії, інші кандидати поки не несуть документи. 

Вранці, о 10:30 наш кореспондент поспілкувався з двома представниками партій, які подавали документи до міської виборчої комісії — Андрієм Коломійцевим (ВО "Свобода") і Георгієм Лаговським (партія "УДАР").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вибори в Харківській області йде ще один Кернес

ВО "Свобода" вирішила не висувати свого кандидата в мери Харкова, представник партії приніс документи кандидатів в депутати Харківської міськради.

"Нікого в мери [не будемо висувати — ред.], тільки до Харківської міськради і Дергачівської міськради. У нас ще йдуть переговори з іншими партіями, поки не можу сказати з ким і, можливо, ми підтримаємо просто інших кандидатів. Поки у нас переговори йдуть, не можу називати", — пояснив Андрій Коломійцев.

Раніше він хотів поборотися за пост мера Харкова, але потім передумав через стан здоров'я

За словами члена міської виборчої комісії Михайла Саханя, станом на 10:30 принесли документи від п'яти кандидатів в мери і десяти партій. У комісії очікують документи від ще шести партій і не виключають напливу самовисуванців. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін розкрив карти і побажав здоров'я Кернесу

"З самого ранку вже черга, четверо кандидатів в мери і п'ятого зараз приймаємо [Георгія Лаговського (партія "Удар")]: Микита Соловйов ("Демократична сокира"), Геннадій Кернес ("Блок Кернеса — Успішній Харків"), Ігор Черняк ( "Блок Світличної "Разом!") і самовисуванець Михайло Добкін. Десять партій [подали списки кандидатів до Харківської міськради — ред.]: "Демократична сокира", "Наш Край", "Голос", "Блок Світличної "Разом!","Блок Кернеса — Успішній Харків", партія пенсіонерів, ВО "Свобода","УДАР","За майбутнє" і "Батьківщина". Сьогодні у чотирьох партій прийняли документи. Взагалі, 16 партій повідомили про проведення конференцій. Можуть самовисуванці [подати документи на пост мера — ред.], вчора дзвонили, говорили, що будуть сьогодні самовисуванці ще. Не зізнавалися хто дзвонить, сказали — завтра дізнаєтеся", — пояснив член міської виборчої комісії.

Михайло Сахань також розповів, скільки в середньому комісія витрачає часу на прийом документів.

"Десь в межах від півгодини до двох годин, залежить від якості документів. Просто досить великий обсяг, тільки що брав від ВО "Свобода" — 206 аркушів, треба ж кожен лист подивитися, порахувати, це займе час, плюс електронні версії. Дається доба на виправлення технічних помилок. Потім вже розглядається комісією, дозволяють або не дозволяють помилки прийняти — приймається рішення на засіданні", — уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський бізнесмен передумав балотуватися в мери

Георгій Лаговський подав документи в якості кандидата в мери Харкова від партії "УДАР" і приніс список кандидатів від цієї партії до Харківської міськради.

"Іду в мери від партії "УДАР". Є ідеї, є команда, ми готові втілити наші ідеї в реальні справи. Будемо говорити про партію "УДАР" голосно і з хорошим змістом. Ми подали тільки що документи (список кандидатів до міськради), у нас в кожному окрузі зареєстровані кандидати. Без помилок, слава богу, ось все вже зафіксовано. Більше години подавав документи. Ми живемо у вік цифрових технологій і все це такі анахронізми ... Не очікував я, що ми знову будемо повертатися до якихось папірчиків, ми ж все подаємо в електронному вигляді, все це можна переслати", — розповів він.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.