Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Опубліковані документи, що підтверджують участь заступниці Кернеса у виділенні землі синові

 Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Син Тетяни Овіннікової отримав землю в центрі Харкова.

Заступниця Кернеса з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяна Овіннікова — одна з обвинувачених у справі про "кооперативну схему".

Чиновницю викрили у сприянні виділення ділянки землі в історичному центрі міста своєму синові, незважаючи на прямий конфлікт інтересів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на документи. 

Зокрема, звернення Антона Овіннікова в березні 2020 року до безпосереднього начальника своєї матері — міського голови Харкова Геннадія Кернеса з проханням "надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування індивідуального гаража".

Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна

Цього ж дня, ймовірно, при безпосередній участі матері Антона Овіннікова — Тетяни Овінникової — звернення пішло в роботу, і в кінцевому підсумку 24 червня на засіданні Харківської міськради було задоволено.

Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна
Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна

 

Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна
Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна
Документ: РБК-Украина
Документ: РБК-Україна

За даними видання, мова йде про земельну ділянку площею 33 квадратних метри на вулиці Данилевського в центрі Харкова. Там у Антона Овіннікова є гараж, подарований йому дідом в 2014 році.

У виданні нагадали, відповідно до Закону "Про запобігання корупції" особи, у яких існує реальний конфлікт інтересів, повинні вжити заходів для його врегулювання (проінформувавши начальство або виключивши себе з управлінського ланцюжка).

Нагадаємо, Тетяна Овіннікова — одна з обвинувачених по "кооперативній схемі". Підготовче засідання по цій справі не можуть провести з осені 2018 року.

Чиновницю називали однією з головних виконавців "кооперативної схеми". В ході досудового розслідування встановлено, що Тетяна Овіннікова разом з іншими чиновниками міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з групою осіб, діючи в інтересах засновників 8 обслуговуючих кооперативів, сприяла незаконному заволодінню шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1 га, завдавши збитків Харкову на загальну суму майже 131 млн гривень. За даними Генпрокуратури, в справі фігурують понад 90 обслуговуючих кооперативів, яким незаконно виділили земельні ділянки вартістю понад 4,05 мільярда гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.