Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ексзаступник Кернеса за рік заробив більше мільйона гривень

Уже колишній заступник харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот подав декларацію.

Через місяць після заяви про звільнення Олег Дробот відзвітував про доходи за 2020 рік. За цей період його зарплата в Харківській міськраді виявилася більшою, ніж в 2019 році.

Олег Дробот опублікував на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію в якості заступника харківського міського голови з питань цифрової трансформації. У 2020 році його дохід в Харківській міській раді склав 1 136 271 гривень, що на 732 140 гривень більше попереднього року.

У декларації за 2019 рік Дробот вказав окремо дохід в департаменті реєстрації та цифрового розвитку Харківської міськради (330 792 гривень) і Харківській міськраді (73 339 гривень). Тож,  загальний дохід склав 404 131 гривню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий гендиректор "Харківських тепломереж" накопичив 10 мільйонів гривень, купив два будинки і Porsche

Згідно з декларацією, яка охоплює 2020 рік, дохід дружини Дробота від підприємництва склав 4 852 861 гривень, що на 1,1 мільйона гривень менше, ніж роком раніше.

Готівкою подружжя зберігають 6 000 000 гривень. На банківських рахунках у Дробота є 1395 гривень та 308 398 гривень, у його дружини — 27 017 гривень, 600 000 гривень вона позичила.

З листопада 2020 року біля дружини Дробота — Ганни з'явився вид зобов'язання (формування розміру статусного капіталу) в розмірі 1 998 611 гривень перед приватним підприємством "Хайт". Згідно з даними You control, засновник підприємства — Ганна Дробот. Основний вид діяльності фірми — оренда та управління власною або орендованою нерухомістю. Серед інших видів — купівля і продаж нерухомості, комплексне обслуговування об'єктів.

Нових придбань за рік сім'я не робила. Вся нерухомість належить дружині Дробота — квартира, будинок, місце для парковки і земельна ділянка в Харкові. Також у неї є автомобіль Skoda Superb 2016 року випуску.

Як писав KHARKIV Today, 8 січня Олег Дробот повідомив, що звільняється з посади заступника харківського міського голови з питань цифрової трансформації. Статус "звільнився з посади заступника міського голови з цифрової трансформації" в Facebook опублікував 25 січня.

Дробот назвав ключовою причиною прийняття такого рішення смерть харківського міського голови Геннадія Кернеса. Він запевнив про "гідне продовження справи Геннадія Кернеса" і пообіцяв бути поруч і допомагати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.