Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Офіс президента відреагував на смерть Кернеса

Офіс президента висловив співчуття.

Співчуття близьким, сім'ї Геннадія Кернеса і харків'янам висловив Офіс президента, голова Харківської обласної державної адміністрації та голова Харківської обласної ради.

В Офісі президента відреагували на смерть Харківського міського голови Геннадія Кернеса, відзначили неоднозначне ставлення до мера в суспільстві і його працю для розвитку Харкова, незважаючи на своє бачення.

"Ставлення до Геннадія Кернеса в нашому суспільстві не було, та й не могло бути однозначним. Це зрозуміло. Він пройшов такий шлях в житті, який точно виключає одностайність в його оцінках. Однак у нього було бачення розвитку свого міста, і саме як міський голова він працював, вкладаючи в Харків всі свої емоції і компетенції. Люди це цінували. Люди обирали саме його міським головою", — відзначили в Офісі президента.

Там вважають, що в пам'ять про Кернеса наступний міський голова повинен якісно управляти міським господарством і забезпечити "такий самий соціально орієнтований зміст міської політики".

Співчуття родині мера висловила також голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук. Вона зазначила, що щиро поважала і цінувала Кернеса, мер "кардинально змінив Харків".

"Сьогодні скорботний день для мене. Пішла з життя людина, яку я щиро поважала і цінувала. Людина, яка за останні десять років кардинально змінила Харків".

Голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, його заступники — Альберт Кононенко, Валерія Мураєва, Андрій Малиш, Тетяна Біловол та депутатський корпус також висловили співчуття. Його згадали, як цілеспрямовану людину, сильну і багатогранну особистість, відзначили його неосяжну любов до Харкова.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі після ускладнень від коронавірусу помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Про це повідомив його друг Павло Фукс, а також Родіон і Оксана Гайсинські. Причиною стали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов повідомив, що питання похорону (місце і дата) будуть вирішувати в найближчі години. Поховати Кернеса планують наступного тижня — в понеділок або вівторок (21 або 22 грудня).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.