Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Обмежена кількість поїздок для пільговиків у харківському транспорті — незаконна

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
Розмір і порядок надання пільг на проїзд в Україні не затверджено.

Харківським пільговикам, порушуючи закон, продовжують видавати проїзні E-ticket з обмеженою кількістю поїздок.

У березні 2018 року Кабінет Міністрів прийняв дві постанови: № 196 "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування" і № 197 "Деякі питання надання пільг у грошовій формі з оплати пільгового проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах ". Ці рішення призвели до того, що в Харкові пільговикам обмежили кількість поїздок на місяць. Так, для ветеранів нормою стали 50 поїздок на місяць на всі види громадського транспорту. Однак, ще 24 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними та нечинними вищевказані постанови Кабміну. Це означає, що фактично, розмір і порядок надання пільг на проїзд в даний час не затверджено. Про це повідомили в Міністерстві ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Первый социальный или антисоциальный: в Харьковской области пустили автобус, который ограничивает права льготников

"Зараз Міністерство ветеранів веде роботу над створенням Єдиного державного реєстру ветеранів війни і до 2021 року планує представити загальнодержавну програму компенсації за проїзд з використанням електронного квитка та ряд заходів щодо її реалізації",— пояснили в міністерстві.

У міністерстві просять органи місцевого самоврядування, які надають пільги з оплати проїзду, посилаючись на недійсні акти Кабміну, визнати ці рішення такими, що втратили силу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Передаем за проезд". Льготники из пригорода будут платить в транспорте Харькова

Нагадаємо, на E-ticket в Харкові хочуть замінити посвідчення пільговика, яке використовували раніше для безкоштовного проїзду. За пільговим електронним квитком на місяць можна тільки 50 разів проїхати в метро, трамваї чи тролейбусі. E-ticket з лімітованою кількістю поїздок харківським пільговикам почали видавати в жовтні. Станом на 1 лютого пільговий електронний проїзний отримали близько 370 тисяч харків'ян.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.