Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На вибори в Харківській області йде ще один Кернес

Людина на прізвище Кернес одночасно балотується до обласної та міської рад, а також в мери Харкова.

Як виявилося, в "Блоці Кернеса" двоє людей з таким прізвищем: тато і син.

Кернес одночасно балотується до обласної, міської рад і в мери Харкова. Про це стало відомо 23 вересня під час партійної конференції ПП "Блок Кернеса - Успішний Харків", яка пройшла в передостанній день подачі заяв кандидатів на місцеві вибори.

Згідно зі статтею 216 Виборчого кодексу України, особа, яка висунута кандидатом на посаду міського голови (міста з кількістю виборців 75 000 і більше), може одночасно бути висунута кандидатом у депутати в багатомандатному виборчому окрузі тільки у відповідній міській раді. Виходить, що за законом одночасно боротися за крісло в обласній та міській раді не можна.

"Звичайно. Все правильно! А хто сказав, що висунули Геннадія Адольфовича і на мери, і туди. Ні, це неправда. Ми зробили все по закону. Подивіться наші виборчі списки, і все. Я вас прошу, в мене просто зустріч з виборцями", — повідомив в коментарі Depo.Харьков перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Як виявилося, на крісло депутата в Харківській обласній раді претендує син Геннадія Кернеса — Кирило Кернес.

Кирило Геннадійович Кернес очолює список "Блоку Кернеса" на місцевих виборах до Харківської обласної ради. Цю інформацію "Суспільному" підтвердила голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Валерія Копоруліна.

Обласна виборча комісія отримала список партії 23 вересня і тепер повинна його розглянути і затвердити.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.