Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На проблемних дорогах Харкова встановлять понад тисячу камер

 Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Проєкт розрахований на два роки, але коли стартує, невідомо.

На систему безпечного дорожнього руху хочуть витратити понад 20 мільйонів євро.

Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком — проспектах Московському, Гагаріна, Науки, вулиці Клочківській, в центральній частині міста. Всього — 1 тисяча 22 камери, в тому числі з фіксацією швидкості. Проєкт зі створення системи безпечного дорожнього руху реалізується в Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком на суму понад 20 мільйонів євро. Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

"Вони будуть фіксувати потоки машин, що дозволить правильно виставляти циклограми для швидкого проходження світлофорних об'єктів в різний час доби. Тобто ми зможемо запобігати заторам на основних магістралях. Також камери фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху — порушення швидкісного режиму, перетин суцільної лінії та ін . Крім того, камери будуть фіксувати колір і номерні знаки автомобілів", — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автозлочини і покарання. Чому в Харкові страждають пішоходи?  

На перших етапах інформація з відеокамер буде зберігатися в КП "Міськелектротранссервіс", там встановлять сервери контейнерного типу. Надалі їх перевезуть до майбутнього Ситуаційного центру.

Терехов уточнив, інформацію з відеокамер надаватимуть копам, щоб вони могли оперативно реагувати на події.

"Відеокамера зафіксувала порушника, передала дані до нашого Ситуаційного центру, і звідти пішов сигнал до поліції. Правоохоронці виїхали, запобігли ДТП або затримали винних, які могли б сховатися з місця події. Друге — система штрафів за порушення правил дорожнього руху. Фото передається до нашого центру і звідти — працівникам поліції", — розповів чиновник.

Перший заступник Кернеса додав, в планах міської влади — розширити ряд магістралей з великим скупченням машин. Мета — зробити так, щоб було менше заторів, і убезпечити всіх учасників дорожнього руху. Перша відеокамера з фіксацією порушень ПДР, можливо, запрацює в тестовому режимі на Московському проспекті.

Коли стартує проєкт, в міськраді не уточнили.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.