Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На місці модульного містечка в Харкові планують будувати гуртожитки

Фото: KHARKIV Today / Сергей Козлов
Фото: KHARKIV Today / Сергей Козлов
Зараз в "Надії" живуть майже 200 чоловік.

Переселенці живуть в модульному містечку більше шести років.

Три гуртожитки для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей планують побудувати на місці модульного містечка в Харкові. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Зараз в містечку переселенців недалеко від аеропорту живуть 196 чоловік, з них — 78 діти і 27 людей з інвалідністю. Багато сімей отримують соціальну допомогу і не можуть орендувати або купити житло, навіть беручи участь у міській житловій програмі. На території модульного містечка планують побудувати гуртожитки на умовах співфінансування — 30% обіцяють дати з міського бюджету, решту — з державного.

"Свого часу разом з німецькою компанією GIZ ми першими в Україні побудували модульне містечко для переселенців, але воно було розраховане на п'ять років. На жаль, конструкція приходить в непридатність, і нам потрібно створити для людей комфортні умови. Тут живуть люди, які потребують соціального захисту, люди з інвалідністю, сім'ї з дітьми. За ці роки в містечку народилося 30 дітей. Розраховуємо якомога швидше отримати кошти і приступити до робіт ", — пояснив Ігор Терехов.

Жителі модульного містечка поскаржилися секретарю міськради на великі цифри в платіжках, адже в модульному містечку немає газу, переселенці використовувати в побуті тільки електричні прилади. Чиновник запропонував встановити в нових гуртожитках автономні газові котельні, щоб економити на оплаті комунальних послуг.

Нагадаємо, модульне містечко для переселенців в Харкові відкрили в січні 2015 року за підтримки уряду Німеччини. З переселенцями укладали договори на півроку. Термін придатності конструкцій закінчився ще в 2017 році, з тих пір в модульному містечку не приймають нових жителів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.