Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На Донбасі загинув український військовий

Фото: Минобороны Украины
Ще троє військових отримали поранення.

Обставини загибелі військового встановлює керівний склад бригади і робоча група військової служби правопорядку Збройних сил України.

16 вересня в районі селища Новотошківське (Луганська область) в результаті недбалого поводження з гранатою загинув український військовослужбовець. Про це повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

Крім того, з початку поточної доби зафіксовано одне порушення припинення вогню. Бойовики обстріляли позиції українських військових біля Катеринівки з підствольного гранатомета. Ніхто зі складу ООС не постраждав.

За минулу добу, 15 вересня, окупанти три рази порушили режим тиші. Вони обстріляли з підствольного гранатомета позиції біля Причепилівки. У штабі ООС відзначили, що вогнева провокація не загрожувала захисникам, тому у відповідь вони не стріляли.

"У той же час, в районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог зробив інженерне обладнання позицій в сторону наших підрозділів біля Попасної. А неподалік Водяного виявлено  безпілотний літальний апарат противника з перетином лінії розмежування. Безпілотник був пригнічений українськими засобами радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його подальше застосування", — відзначили в штабі ООС.

Під час проведення інженерних робіт один український військовий підірвався на невідомому вибуховому пристрої біля Водяного. Він отримав поранення середнього ступеня тяжкості.

В районі селища Шуми в результаті вибуху гранати поранення отримали ще двоє військових. У штабі ООС припускають, що її встановили у вигляді розтяжки. Всіх госпіталізували до лікарні. Їх стан стабільний та задовільний.

Як писав KHARKIV Today, снайпер убив на Донбасі 22-річного солдата Богдана Коваленка. Його поховали в рідному селищі Нова Водолага (Харківська область).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.