Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На Донбасі загинули двоє українських військових

Ще двоє захисників отримали поранення.

Збройні формування Російської Федерації порушили домовленості про припинення вогню. Українська делегація хоче зібрати термінове засідання підгрупи з безпеки в Тристоронній контактній групі.

29 жовтня окупанти п'ять разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу двоє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення. Про це повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

У районі сіл Новомихайлівка та Старогнатівка (Донецька область) бойовики відкривали вогонь з гранатометів, біля Водяного — зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. В результаті прицільного обстрілу один український військовий отримав вогнепальне кульове поранення.

Біля міста Золоте-4 (Луганська область) противники задіяли безпілотний літальний апарат для скидання гранатометного пострілу ВОГ-17. Вогнепальні осколкові поранення отримав ще один український захисник. Обом воїнам надали медичну допомогу і госпіталізували до лікарні.

З початку поточної доби збройні формування два рази порушили режим тиші. Вони обстріляли позиції українських військових біля Водяного (Донецька область) з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В результаті обстрілу загинули двоє українських бійців.

"На вогневі провокації супротивника підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутися до режиму тиші. Про зухвалі і підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представникам ОБСЄ через Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", — відзначили в штабі ООС.

Українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки в Тристоронній контактній групі, повідомили в Telegram-каналі делегації.

Відзначимо, з початку введення режиму припинення вогню бойовики не раз порушували домовленості. 7 вересня після обстрілу в Луганській області загинув український військовий. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.