Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Митники поскаржилися Нефьодову на дах і показали Ів Сен Лорана (фото)

Максим Нефедов на Гоптовке. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Голова Державної митної служби (другий ліворуч) приїхав на "Гоптівку".

Головний митник пообіцяв підлеглим купити сканер і підвищити зарплату.

20 лютого голова Державної митної служби Максим Нефьодов з'їздив на пропускний пункт "Гоптівка". Йому показали, як працює Слобожанська митниця і представили одного з кращих співробітників — пса Ів Сен Лорана, якого двоногі колеги ласкаво звуть Сеня. Він знаменитий тим, що одного разу пронюхав у автомобілі майже 20 кг канабісу.

Харківські митники не тільки хвалилися перед начальством, а й скаржилися на дах, що протікає, і  на те, що сканер для вантажних автомобілів не працює. Він влаштований за принципом "рамки" в аеропорту: автомобіль проїжджає під ним і співробітники бачать, що в ньому знаходиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минюст зарегистрировал новую Таможенную службу

Голова митниці пообіцяв купити сканер, але не уточнив, коли саме. За його словами, в цьому році на митниці всіх областей завезуть 3000 комп'ютерів. Поки невідомо, скільки з них дістанеться "Гоптівці". Крім того, Нефьодов пообіцяв співробітникам підвищити зарплату, але тільки після атестації.

"Під час запуску Держмитслужби ми очистили ряди від більш ніж 500 співробітників, які, чесно кажучи, не хотілося брати в новий орган. Але зрозуміло, що не може бути якогось ока-лазера, який вміє виявляти дистанційно корупціонера чи хабарника, або просто ледачого, неефективного співробітника. Тому зараз ми починаємо програму переатестації, яка буде включати в себе тестування на професійні знання, але також буде базова перевірка на добропорядність. І звичайно ті співробітники, які пройдуть цю перевірку, повинні розраховувати на істотно вищу оплату праці. Ця оплата праці повинна бути ринковою ", — заявив Максим Нефьодов.

Головний митник пообіцяв реконструювати 12 пунктів пропуску. На це  передбачено 500 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.