Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Місце Венедіктової в ДБР зайняв її заступник, а радника вона забирає в Генпрокуратуру

Фото: УНІАН
Ирина Венедиктова. Фото: Униан
Після того, як Ірину Венедіктову вибрали Генпрокурором, її місце в Держбюро розслідувань зайняв заступник — Олександр Соколов.

Колишній співробітник харківського управління СБУ Олександр Соколов виконує обов'язки голови Держбюро розслідувань після того, як звідти в Генпрокуратуру пішла Ірина Венедіктова.

Першим заступником нового голови ДБР Олександра Соколова залишається призначений ще Венедіктовою Олександр Бабіков — екс-адвокат президента -втікача Януковича. Інформація про це опублікована на сайті ДБР.

Не став залишатися на посаді радника ДБР після призначення Венедіктової  Генпрокурором  екс-прокурор Євген Устименко. Вночі 18 березня він подав дві декларації, одну — перед звільненням, а другу як кандидат на посаду радника Генпрокурора, щоб бути корисним Ірині Венедіктовій і на новій посаді.

Згідно з документами, майже за три місяці роботи в ДБР Устименко заробив більше 125 тисяч гривень. За цей період майже в п'ять разів менше — 26 тисяч 300 гривень заробила дружина Устименка — Олена, вона очолює кафедру цивільно-правових дисциплін в ХНУ ім. Каразіна, раніше нею  завідувала Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, Євген Устименко до роботи в ДБР працював у головній військовій прокуратурі Генпрокуратури. Новоспечений голова ДБР Олександр Соколов раніше працював в Харківському облуправлінні СБУ.

Як писав KHARKIV Today, 17 березня Верховна Рада призначила  генпрокурором Ірину Венедіктову. Запропонував її призначення президент Володимир Зеленський. До цього вона очолювала ДБР — з 27 грудня 2019 року. Раніше Венедіктова була нардепом і очолила комітет з питань правової політики. Влітку 2019 року вона пройшла в парламент за списком партії "Слуга народу".

До виборів Ірина Венедіктова була завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету імені В. Каразіна та експертом з питань проведення судової реформи в команді кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.