Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр культури пропонує двотижневий локдаун і Новий рік по Zoom

Фото KHARKIV Today
На думку Олександра Ткаченка, Новий рік і Різдво можна зустріти в Zoom.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що українців повинні заздалегідь попередити про посилення карантину.

В Україні чекають останній локдаун "вихідного дня" — 28 і 29 листопада. При цьому радіти рано, оскільки є ідея проводити новорічні свята онлайн.

"За озвученим на даний момент планом МОЗ нас чекає поки останній карантин вихідного дня. Цього чекають всі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон і обмежень. Йдеться і про креативну економіку, і про туризм, і про малий і середній бізнес і тощо", — написав він у Telegram.

За словами міністра культури і інформаційної політики, в країні знизилося добова кількість хворих коронавірусом, але невідомо, що буде завтра. Тому українці повинні знати заздалегідь, чого очікувати. Сам він виступає за прогнозований локдаун в новорічні свята.

"Розтягнута в часі "червона зона" не може бути нескінченною, через негативний вплив на економіку. Моя особиста думка — краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят . Безумовно, уряд повинен допомогти всім, хто фінансово страждає в умовах безробіття. А по-друге, відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати", — пояснив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступного тижня під Харковом планують відкрити ялинковий базар.

Нагадаємо, підготовку до новорічних свят мерія Харкова почала в середині літа. У новорічну ніч на площі Свободи традиційно запланували довгі гуляння. Святкові гуляння і в парках культури і відпочинку, інших місцях проведення масових заходів. Провести новорічні та різдвяні свята хочуть в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах та інших установах. Школярі братимуть участь у відкритті головної ялинки на площі Свободи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.