Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр чекає звіт про причини пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Звіти представлять на підсумковому засіданні урядової комісії.

Результати розслідування причин пожежі в харківському пансіонатіу для літніх людей озвучать 19 лютого.

Наступного тижня, на підсумковому засіданні комісії з розслідування пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей, голови обласних державних адміністрацій нададуть звіти про перевірки в незареєстрованих закладах для пенсіонерів, осіб з інвалідністю та інших груп ризику. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

"Голови всіх обласних державних адміністрацій відзвітують про результати проведених у відповідному регіоні перевірок щодо виявлення незареєстрованих суб'єктів господарювання, які надають послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим групам ризику. А також результати аудиту якості надання таких послуг та вжиті заходи", — сказав Чернишов.

Відзначимо, підсумкове засідання урядової комісії з розслідування пожежі в пансіонаті для літніх людей "Золотий час" пройде 19 лютого.

Міністр розвитку громад і територій хоче, щоб комісія представила не тільки "вичерпне розслідування" причин пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей з озвучуванням винних, підсумки перевірки всіх закладів, які надають соцпослуги пенсіонерам, людям з інвалідністю, алко- та наркозалежним, а й напрацювання комплексних рішень про реформування ринку соціальних послуг. Міністерству соціальної політики дали завдання протягом тижня підготувати план заходів щодо запровадження реєстру надавачів та отримувачів соцпослуг.

Як писав KHARKIV Today, 21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. Через чотири дні помер ще один потерпілий, проте в міськраді запевнили, що причина — не наслідок пожежі. Після пожежі по всій Україні почалися перевірки будинків для літніх людей. У Харківській області перевіряють 118 закладів, серед них — 11 пансіонатів, 30 хостелів і 20 будинків для людей похилого віку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.