Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Ми не займаємося мухлюванням": голова "Слуги Народу" про висунення кандидата на вибори мера Харкова

Олександр Корнієнко не відповів на питання, чи буде партія висувати свого кандидата на вибори мера в Харкові.

Позачергові вибори мера Харкова восени 2021 року голова Олександр Корнієнко назвав "високою ймовірністю".

12 лютого голова партії "Слуга Народу" побував в Харкові з робочим візитом. Він прокоментував позачергові вибори мера Харкова.

"Висока ймовірність (що пройдуть восени 2021 року). Я б відносив до високої ймовірності. Верховна Рада не буде порушувати закон. Як тільки від людини, яка зараз має повноваження міського голови, надійде до нас повноцінний пакет документів ... Ми отримали просто звернення пана Терехова, його мало. Потрібно, щоб був встановлений факт смерті пана Кернеса, глибоко шанованого мною. І це ті документи про те, що, на жаль, він уже помер, і інше — це рішення міської ради щодо цього", — сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента розповіли, коли відбудуться вибори мера Харкова

Голова партії говорить, що без цих документів процес перевиборів не стартує, хоча вважає цю норму закону несправедливою і навіть "блюзнірською", щоб міські ради приймали формальні рішення про прийняття факту смерті.

"Людина померла, його поховали. Всі, так би мовити, в жалобі знаходилися. А тут треба якесь рішення приймати. Але це прогалина в законодавстві, ми її виправимо скоро. Але не ми її придумали, вона є. Тому ми чекаємо весь пакет документів. Як тільки надійде до нас в комітет, ми відразу оперативним порядком будемо збиратися, готувати відповідну постанову, виносити на розгляд ВР", — говорить Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із "Успішного Харкова" не будуть прибирати ім'я Кернеса

Чи буде партія висувати свого кандидата, як тільки будуть призначені вибори, голова "СН" однозначно не відповів. Каже, ще зарано.

"Я ніяк не ставлюся до пана Ігоря. Ми не так знайомі добре. Я думаю, що він є професіоналом, якщо його люди вибрали вдруге або третій раз, наскільки я розумію, в міську раду, точно довіру людей він викликає. Щодо кандидатури, у нас така є практика в партії — коли оголошуються вибори, ми визначаємо кандидатуру. Ми не займаємося попереднім всяким мухлюванням — давайте будемо розкручувати якусь людину, не говорити, що він кандидат, а потім він раптом став кандидатом. У нас так не працює . Коли буде факт виборів, ми будемо визначатися з кандидатурою. Це буде робити не центральна партія, а саме харківська міська організація, обласна організація, якої керівник пан Сушко", — повідомив Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це змова і шахрайство ": Добкін обіцяє назвати винних у затягуванні виборів в Харкові після перемоги

Раніше KHARKIV Today  писав, що профільний комітет Верховної Ради розглядав питання про призначення виборів мера Харкова 27 січня. Однак дійшов висновку, що не може передати питання Верховній Раді, оскільки не отримав копії документів — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса або рішення Харківської міськради про визнання мера померлим. Нардепи написали до міськради звернення з проханням припинити повноваження Геннадія Кернеса, який помер більше місяця тому. У мерії пообіцяли, що на найближчій сесії Харківської міської ради депутати проголосують за дострокове припинення повноважень п'ятого мера Харкова Геннадія Кернеса. Депутати повинні зібратися 24 лютого. Згідно із законом вибори нового міського голови можуть бути призначені на останню неділю березня або останню неділю жовтня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.