Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Мегабанк" хоче забирати гроші харків'ян за борг "тепломереж"

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
"Харківські тепломережі" не віддали кредит і "Мегабанк" звернувся до суду.

Щоб повернути більше трьох мільйонів євро кредиту, банк шукає як забирати оплату харків'ян за тепло.

"Мегабанк" подав позов до комунального підприємства "Харківські теплові мережі" до Господарського суду Харківської області. Його розглядатимуть 23 листопада. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Антикорупційники уточнили, в позові зазначено, що у "ХТМ" є заборгованість за кредитним договором від 2010 року, станом на 16 вересня 2020 року сума боргу — 3 мільйони 96 тисяч євро, ще 712 тисяч 790 гривень склали відсотки.

"Заставою по кредиту були майнові права комунальників на отримання грошей за надані послуги з централізованого теплопостачання. Тому банк хоче отримати права на гроші, а саме на " заборгованість фізичних осіб за теплову енергію, яка виникла на підставі надання послуг з централізованого теплопостачання споживачам згідно відкритих особових рахунків в цілому 410 525 споживачів". Тобто харків'яни будуть оплачувати рахунки за теплопостачання, але гроші отримає банк", — пояснили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борг за тепло і гарячу воду у жителів Харківської області скоротився на 99 мільйонів гривень

За їхньою інформацією, на 12:00 23 листопада в Господарському суді Харківської області призначено засідання по цій справі.

У ХАЦ нагадали, цей позов до "ХТМ" не перший. Нещодавно до суду звернулось комунальне підприємство "Харківводоканал", яке хотіло стягнути з "тепломереж" понад мільярд гривень.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Харкові стартував майже місяць тому, але жителі міста все ще скаржаться на холодні батареї. Протягом 10 листопада до міської диспетчерської служби "1562" надійшло майже чотири тисячі звернень, пов'язаних з опаленням.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.