Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Медики узгодили "Металіст" як госпіталь для розміщення хворих коронавірусом

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов 
Металлист, Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Якщо знадобиться, на стадіоні зможуть розмістити польовий госпіталь.

При необхідності розміщувати хворих коронавірусів будуть на стадіоні "Металіст" в Харкові і базі "Металіста" у Високому.

Стадіон "Металіст" розглядають як місце дислокації госпіталю. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер в ефірі програми "Віддзеркалення".

"Ми розглядаємо питання і можливість розгортання (ми знаємо, що по всьому світу розгортають і на стадіонах зокрема такі госпіталі). І ось ми розглядаємо зараз можливість розгорнути такий госпіталь на нашому" Металісті ". Групою фахівців, в тому числі і лікарів, інспектували стадіон і найближчим часом ми визначимося, чи зможемо ми в тих боксах, які там є (там можна розмістити велику кількість людей), фактично зробити такий госпіталь", — сказав Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес готується зробити госпіталь з Палацу спорту і сподівається, що сало врятує від вірусу

Крім того, база "Металіста" в селищі Високий при необхідності також може стати госпіталем або місцем для обсервації.

"І на базі "Металіст", яка знаходиться в селищі Високий, ми теж маємо можливість розмістити велику кількість людей. І ми визначаємося, чи будемо використовувати його як місце для обсервації або це буде госпіталь, — пояснив голова ХОДА. — Але саме на стадіоні "Металіст", це 100%, ми отримали вже підтвердження від лікарів, від фахівців, що там можна зробити, швидко розгорнути госпіталь".

Нагадаємо, голова Харківської ОДА Олексій Кучер доручив виконуючій обов'язки начальника управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Юлії Подзолковій виконати рішення суду і розпорядження Кабінету міністрів від 11 квітня 2018 року і передати конфісковані приміщення "Металіста", які раніше належали бізнесмену-втікачу Сергію Курченку, в обласну власність.

Відзначимо, до 5 січня приміщення стадіону в Харкові і тренувальну базу в селищі Високому зареєстрували в Державному реєстрі нерухомого майна.Через місяць створили нове державне підприємство "Харків-Арена".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.