Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Медики, не мовчіть": співробітників лікарень і поліклінік просять розповісти правду про наявність ШВЛ, масок і спецкостюмів

Фото: 101parazit.com
Лікарів, медсестер і санітарок не забезпечують захисними костюмами і дезінфікуючими засобами. Журналісти закликають розповісти про те, як готові медустанови області до пандемії.

Медиків, які працюють у лікарнях Харкова, просять шити маски і приносити деззасоби із дому і вони на це погоджуються.

Повідомлення про це почали з'являтися в закритих медичних групах. Медсестри скаржаться, що їх не забезпечують захисними засобами. Журналісти просять лікарів, медсестер і санітарок розповісти про реальний стан справ в лікарнях Харкова і області.

"Дорогі наші медики. Як довго ви за свої зарплати в 4000 будете боятися і мовчати?" Видали одну маску і сказали надіти, тільки якщо прийде перевірка ".Чому ви боїтеся про це відкрито говорити? Чого боїтеся? Звільнення? Цього повинні боятися зараз всі , крім вас. Що залишаться без медичної допомоги ",— написала на своїй сторінці в Фейсбук журналістка телеканалу СТБ Марія Малевська.

Скрин: Мария Малевская
Скрин: Мария Малевская

Просить медиків не мовчати і журналістка Юлія Жукова, вона не з чуток знає про умови їх роботи.

"Моя мама працює в дитячому інфекційному відділенні в невеликому місті в Харківській області. Більше тижня обіцяли їх забезпечити захисними костюмами. Сьогодні надійшло аж 17 комплектів: "одноразовий халат, на ноги нічого не передбачено, на обличчя замість окулярів якась "клейонка"— цитата мами ", написала журналістка.

Інформацію можна надавати анонімно.

Нагадаємо, на костюми захисту, окуляри і маски із резервного фонду Харкова витратять 16 мільйонів гривень. А поки навіть в обласній інфекційній лікарні, яка обладнана краще багатьох медустанов, залишається небагато запасів. Там готові прийняти 40 заражених коронавірусом, на складі є майже 400 одноразових захисних костюмів. Якщо всі ліжка будуть заповнені, медики зможуть тільки по 10 раз зайти до пацієнтів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.