Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Медцентр у Нових Санжарах: лікування американських пілотів і чотириразове харчування (фото, відео)

Медицинский центр Национальной гвардии Украины в Новых Санжарах. Фото: uatravel.info
У медичному центрі Нових Санжар роблять підводний масаж і лікують варикоз.

Медичний центр у Нових Санжарах Полтавської області готується прийняти на обсервацію евакуйованих із Китаю українців.

"Санаторій у Нових Санжарах готовий прийняти евакуйованих з КНР українців. За ними доглядатимуть кваліфіковані лікарі і медсестри. Поліція, рятувальники та інші структури МВС забезпечать безпеку і спокій. Бажаю всім нашим співгромадянам — миру, добра і здоров'я!", — написав на своїй сторінці в Facebook заступник міністра МВС Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харьковская база отдыха не сможет принять пассажиров из Уханя

KHARKIV Today подивився, як виглядає і чим славиться комплекс, де евакуйовані українці проведуть 14 днів на обсервації.

У медцентрі Нацгвардії можуть розмістити 251 людину. На офіційному сайті Національної гвардії України сказано, що тут є бювет з мінеральною водою і лікувальні грязі. У числі переваг центру вказують чисте повітря і нове обладнання. Так, за допомогою апарату для пресотерапії, лікують варикоз, посттравматичні і післяопераційні набряки кінцівок і трофічні виразки. Також тут є ванна для гальванізації, яка допомагає покращити обмін речовин і має заспокійливий ефект, апарат для комплексного горизонтального підводного витягування і гідромасажу хребта.

Медичний центр відкрився 5 грудня 1945 року як військовий санаторій Збройних Сил СРСР.

Раніше територія, де зараз розташовані спальний корпус, їдальня та ЛФК, у 1933-1941рр. належала піонерському табору Харківського облздороввідділу. Після звільнення Нових Санжар від німецько-фашистських загарбників тут розташували евакогоспіталь, де лікували поранених радянських воїнів і американських пілотів, які базувалися на Полтавському аеродромі в підрозділах дальньої авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Украинцы из Уханя вернулись домой (видео)

На території — три спальні корпуси з номерами, розрахованими на 2-5 чоловік. У кімнатах є телевізор і холодильник. На території є їдальня на 300 місць, а постояльців годують чотири рази в день. Інфраструктура центру: бібліотека, кафе, тренажерний зал, настільний теніс, пляж, рибалка, конференц-зал, дитячий ігровий майданчик, більярд, масажний кабінет, закритий басейн з підігрівом, спортзал і відеосалон.

Як писав KHARKIV Today, українців з китайської провінції Ухань, де вирує епідемія коронавірусу, не могли довго евакуювати: рейс постійно відкладали. 19 лютого лікарі допустили на борт 73 людини, в тому числі 45 громадян України і 27 громадян з Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини та інших країн.

20 лютого борт прибув до Харкова. У пасажирів і екіпажу виміряли температуру, всіх пересадили в автобуси і повезли в Полтавську область, де помістять на 14-денну обсервацію (за цей час вірус може проявитися, якщо він є). Борт і багаж проходять дезінфекцію в аеропорту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.