Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Евакуація українців з Уханя в Санжари: рятувальники і медики з Харкова не постраждали, автобус "пом'яли"

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Протестуючі кидали в автобуси з пасажирами із Китаю каміння.

ДСНС у Харківській області віддала для заходу вантажівку і автобус. В автобусі розбите вітрове скло.

20 лютого на під'їзді до медичного центру Національної гвардії України протестуючі закидали камінням автобуси з пасажирами рейсу із Уханя. Частково постраждали всі автобуси, в тому числі  — що належать Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, — повідомив KHARKIV Today помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

"Там практично всі автобуси постраждали. Але наш не сильно — пошкоджене одне бокове вітрове скло, яке відсувається. Воно окремо замінюється і ставиться",— сказав Лупандін.

Автобусы, на которых доставляли пассажиров из харьковского аэропорта, пока находятся в Новых Санжарах. Фото: Результати пошуку Результати веб-пошуку з посиланнями на сайти  UA: Полтава
Автобуси, на яких доставляли пасажирів з харківського аеропорту, поки знаходяться в Нових Санжарах. Фото: UA: Полтава 

За його словами, для перевезення українців з аеропорту "Харків" задіяли один автобус харківських рятувальників (і ще одна вантажівка була у супроводі), решта прибули з інших областей. Коли харківські автомобілі повернуться і хто їх буде ремонтувати — поки не відомо. Техніка стоїть на базі медцентру в Санжарах.

"Зараз вони там знаходяться. Наш автобус був один. Решта — з інших областей. Ще ми віддали зі своєї техніки вантажний тентований автомобіль. І транспорт, і наші водії зараз перебувають у розпорядженні Міністерства внутрішніх справ України ", — пояснив Ігор Лупандін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как из аэропорта "Харьков" в обсервацию вывозили пассажиров из Китая

Нагадаємо, жителі Полтавської області влаштували бунт проти приїзду евакуйованих із Китаю в Нові Санжари. На під'їзді до селища вони стали закидати автобуси камінням, влаштували блок-пости, палили багаття, один із учасників протесту спробував збити поліцейського.

Увечері, 20 лютого, у відділення поліції доставили 24 найбільш агресивних протестувальників. Після ідентифікації 23 затриманих відпустили, один чоловік перебуває під вартою. Слідчі відкрили кримінальні провадження у ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

В результаті зіткнень постраждали дев'ять поліцейських. Чотирьох після надання медичної допомоги відпустили додому. Ще п'ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медцентр в Новых Санжарах: лечение американских пилотов и четырехразовое питание (фото, видео)

За інформацією МВС України, зараз в медцентрі Нацгвардії все спокійно.

"В даний момент ситуація в Нових Санжарах спокійна", — заявили в МВС.

Нагадаємо, увечері 20 лютого міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила про намір залишитися в Санжарах разом з евакуйованими із Китаю українцями.

"Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів в одному приміщенні, в тих же умовах. Сподіваюся, що моя присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і іншу частину країни", — сказала Скалецька.

Як писав KHARKIV Today, 19 лютого український літак відправився в Китай. В Ухані лікарі допустили на борт 73 людини, в тому числі 45 громадян України і 27 громадян з Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини та інших країн. 20 лютого опівдні борт з Уханя приземлився в аеропорту "Харків". Перед цим літак довго кружляв над Харковом і Дніпром через сильний туман, зробив посадку в "Борисполі", дозаправився і полетів знову до Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.