Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На центр "ХарківПрайду" напали втретє

Фото: "Фрайкор"
Цього разу в офісі розбили вікно.

Камери спостереження фіксували під час нападів 2-3 людини. Відео вже передали поліції.

7 вересня вночі на ком'юніті-центр "Прайд Хаб" по провулку Подільському знову напали. Невідомі намагалися розбити два вікна, пошкодили одне. Про це KHARKIV Today повідомила віце-президент громадської організації "Сфера" Анна Шаригіна.

"Це — третій напад з початку "ХарківПрайду" на ком'юніті-центр, з п'ятниці. Першого разу нам намалювали хрест на стіні, написали "Содом" і кидали яйця в двері. Другого разу видно на камерах, як людина з чоловічими геніталіями пісяє в баночку, потім виливає сечу на двері. Теж закидали яйцями і написали "Це тільки початок з Прайдом". І вчора розбили вікна. Всі три випадки відбувалися з першої до третьої ночі", — розповіла Шаригіна.

У "ПрайдХабі" припускають, що перші два напади (у п'ятницю та неділю) здійснили одні й ті ж люди, останній — інші. Всі три випадки пов'язують з противниками "ХарківПрайду".

"Очевидно, що це пов'язано з "АвтоПрайдом". Я припускаю, що організації, які робили будь-які агресивні заяви з приводу "ХарківПрайду", як "Традиція і порядок" або "Фрайкор". Або ті організації, які є правоекстремістськими, але не робили ніяких заяв, теж можуть бути до цього причетні, включаючи неформально тих людей, яких вони тренують в своїх спортивних залах", — пояснила Шаригіна.

нападение

За її словами, мета зловмисників — залякати суспільство, в тому числі організаторів "Прайду". Тих, хто нападав на офіс, в ЛГБТ-спільноті називають "неосвіченими і не дуже успішними", оскільки соціалізована людина "розмовляє ротом", якщо його цінності не збігаються з цінностями інших, а не поводиться подібним чином.

"Акти вандалізму, вчинені на ґрунті ненависті — це і є загроза. Тому що це такий спосіб сказати спільноті, що не висувайтеся, сидіть тихо. Це відбувається по всьому світу, з євреями, ромами і так далі", — підкреслила Шаригіна.

Заяви до поліції про напад на "Прайд Хаб" вже написали, слідчі працюють із записами з камер спостереження.

Відзначимо, "Фрайкор" написав про нічний інцидент в своєму Facebook, однак свою роль в ньому не вказав.

"Невідомі захисники Конституції надіслали фото наслідків нічного вітру, який сьогодні сильно поплескав місцевий розсадник збочень", — сказано в повідомленні.

Як писав KHARKIV Today, "ХарківПрайд" в цьому році пройде на автомобілях.

Причиною цього став карантин і заборона на проведення великих масових заходів. Він відбудеться 13 вересня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.