Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майже сорок нелегальних соцустанов в Харківській області закрилися після перевірок

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Перевірки проводили після пожежі в харківському пансіонаті для літніх людей.

Поліцейські знайшли 83 закладів, які нелегально надавали соціальні послуги. Частина закрилася, частина почала оформляти документи.

У Харківській області після перевірок закрили 36 нелегальних соцустанов. Про це повідомили в Харківській області з посиланням на директора департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрія Шпарагу.

"З'ясовано, що у 68 з них (прим. — з 83) є реєстрація в Державній фіскальній службі, — пояснив Шпарага. — В результаті діяльності робочої групи, в складі якої — правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, інших структур, 36 з цих установ припинили свою діяльність".

При цьому, вже чотири підприємства зареєструвалися в Державному реєстрі постачальників соціальних послуг. Ще двадцять приватних підприємців заявили про бажання привести установи в належний вигляд і працювати у відповідності до законодавства, зараз готують документи для реєстрації в Державному реєстрі постачальників соціальних послуг.

Як писав KHARKIV Today, 21 січня в приватному пансіонаті "Золотий час" сталася пожежа. Вогонь загасили через годину. У будівлі виявили 15 загиблих, п'ятеро осіб постраждали. Через чотири дні помер ще один постраждалий, проте в міськраді запевнили, що причина — не наслідок пожежі.

Після пожежі по всій Україні почалися перевірки будинків для літніх людей. У Харківській області повинні перевірити 118 закладів, серед них — 11 пансіонатів, 30 хостелів і 20 будинків для літніх людей.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.