Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Майно Курченка передадуть новому підприємству "Харків-Арена"

Фото: metalist.ua
До "Харків-Арени" увійдуть Південна та Північна трибуни "Металіста", VIP-прибудова, футбольна академія та база у селищі Високий.

З понеділка виконуючий обов'язки директора "Харків-Арени" почне реєстрацію нового державного підприємства, яке проводитиме спортивні та культурно-масові заходи.

У Харкові створять державне підприємство "Харків-Арена", до якого увійде конфісковане майно "Металіста", що раніше належало бізнесменові Сергію Курченку. Виконуючим обов'язки директора нового підприємства призначили Дмитра Білоцерківського. Відповідне розпорядження №67 від 7 лютого "Про створення державного підприємства "Харків-Арена" підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що залишилось від бази "Металіста" після Курченка

За словами виконуючої обов'язки начальника управління у справах молоді та спорту ХОДА Юлії Підзолкової, вже з понеділка почнеться реєстрація нового підприємства. У його власності будуть приміщення "Металіста", які на сьогоднішній день вдалося зареєструвати.

"Сьогодні розпорядженням затверджено статут і призначений тимчасово виконуючий обов'язки директора цього державного підприємства. Поки — лише на папері. З понеділка будуть повністю займатися реєстрацією. Щоб його створити, потрібно владнати деякі юридичні моменти. Виконуючий обов'язки директора повинен звернутися до Центру надання адміністративних послуг , — пояснила KHARKIV Today Підзолкова. — До підприємства увійде конфісковане майно, зареєстроване на сьогоднішній день. Це — Південна та Північна трибуни, VIP-прибудова, футбольна академія і база в селищі Високе".

ДИВІТЬСЯ ФОТОРЕПОРТАЖ: База "Металіста" у селищі Высоке після хазяйнування Курченка

Згідно зі статутом, "Харків-Арена" займатиметься організацією і проведенням спортивних, фізкультурно-оздоровчих та культурно-масових заходів, а також надаватиме послуги у спортивній сфері. До переліку діяльності підприємства входить організація діяльності спортивних клубів, надання послуг бронювання та надання приміщень в оренду, організація конференцій та семінарів, надання послуг харчування та навіть виготовлення сувенірної продукції. Прибуток ділитимуть між підприємством на дерюбюджетом.

"У статуті прописували максимальну кількість видів діяльності, щоб державне підприємство могло заробляти гроші. Частину своїх доходів воно передаватиме до державного бюджету. У них повинна бути можливість заробляти. Частина коштів піде на виплату зарплатні співробітникам та утримання майна", — розповіла KHARKIV Today Підзолкова.

Скільки треба часу для створення нового підприємства — поки не відомо. За словами виконуючої обов'язки начальника управління у справах молоді та спорту ХОДА Юлії Підзолкової, все залежатиме від дій Білоцерківського.

"Не можу прогнозувати. Нове підприємство створюється, потрібні всі нормативні документи, заверджувати штат... Якщо виконуючий обов'язки директора буде один, то звичайно це триватиме довго. Якщо він найме зараз штат співробітників, це буде швидше. Думаю, иректор зацікавлений зробити це максимально швидко, тому що від цього залежатиме рентабельність підприємства", — підсумувала Підзолкова.

Нагадаємо, голава Харківської ОДА Олексій Кучер доручив виконати рішення суду і розпорядження Кабінету міністрів від 11 квітня 2018 року та передати конфісковані приміщення "Металіста", які раніше належали бізнесменові-втікачеві Сергію Курченку, в обласну власність.

Відзначимо, 5 січня приміщення стадіону в Харкові та тренувальну базу у селищі Високому зареєстрували в Державному реєстрі нерухомого майна.

Як писав KHARKIV Today, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер закликав інвесторів вкладати гроші в розвиток спортивно-тренувальної бази футбольного клубу "Металіст" у селищі Високий.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.