Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Матір, яка жорстоко вбила 13-річну дочку в Харківській області, визнали неосудною

Фото: соцсети
Тетяну П'янову лікуватимуть примусово.

В кінці вересня суд прийняв рішення про застосування до жительки Подвірок Тетяни П'янової, яка вбила, а потім четвертувала свою дочку, примусових заходів медичного характеру.

Тетяна П'янова непідсудна — Дергачівський районний суд прийняв рішення про примусове лікування і госпіталізацію до психіатричного закладу. Про це повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, підозрювана в період інкримінованого їй правопорушення страждала і досі страждає хронічним психічним захворюванням, яке позбавляло підозрювану можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними", — повідомив Чубенко.
У захисту Тетяни П'янової є кілька днів до закінчення терміну, відведеного на апеляцію. До 23 жовтня вона залишиться в слідчому ізоляторі без права внесення застави, а відразу після цього буде відправлена ​​на примусове лікування.

Відзначається, що під час досудового розслідування було проведено понад 30 експертиз: імунологічних, цитологічних, судово-медичних, криміналістичних, ДНК профілю, психіатричну.

Крім того, в результаті слідства не було встановлено, що до вбивства причетний ще хтось.

Нагадаємо, оголену Тетяну П'янову затримали 30 квітня на околиці Харкова. Гола жінка йшла по дорозі з ножем і несла пакет, в якому була відрізана голова. Пізніше з'ясувалося, що вночі жінка вбила свою 13-річну доньку Христину, з якою вони жили в Подвірках.

За фактом вбивства було відкрито кримінальне провадження за п.2 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) Кримінального кодексу України. Під час затримання жінка поводилася неадекватно, кидалася з ножем на копів і намагалася втекти. У суді Тетяна П'янова кричала на присутніх і суддю, говорила про те, що вершила волю Бога.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.