Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Люди просто задихнулися": у мешканців пансіонату для літніх людей не було шансів на порятунок

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Пацієнти "Золотого часу" задихнулися від чадного газу.

Через решітки на вікнах двоповерхового будинку пацієнти нелегального пансіонату для літніх людей не змогли врятуватися з вогню.

Пожежа в приватному будинку, орендованому під незаконний пансіонат для літніх людей, могла початися через несправне електроустаткування. Раніше цю версію озвучила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, трохи пізніше підтвердив на нараді в Харківській міськраді начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України в Харківській області Володимир Юрченко.

"О 15:03 надійшло повідомлення, що горить будинок. До моменту прибуття на другому поверсі було відкрите полум'я, яке виривалось на дах. 15 людей загинули, постраждали 5 чоловік. О 16:05 пожежу ліквідовано. Опалювали будівлю електрообігрівачами. Попередньо, несправність обладнання. На вікнах були решітки. Люди просто задихнулися", — сказав Юрченко.

З будинку зуміли врятувати семеро чоловік: п'ятеро доставили до лікарень Харкова з опіками верхніх дихальних шляхів і реакцією на стрес, двом госпіталізація не знадобилася.

На місці пожежі в будинку на вул. Нижній Гієвській, 150 працюють експерти Інституту Бокаріуса, співробітники поліції і прокуратури. Завтра в Харкові оголошено жалобу. 22 січня в місті розпочнуться перевірки всіх будинків для літніх людей та реабілітаційних центрів.

Співробітників пансіонату "Золотий час" допитують у поліції, його господарка на лікарняному, поліція взяла будинок під охорону.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.