Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Локдаун через три дні: що не можна буде купити в супермаркетах

Це будуть товари повсякденного вжитку.

З 8 по 25 січня в Україні буде діяти зимовий локдаун, який передбачає заборону на роботу не тільки спеціалізованих магазинів, але і відділів в супермаркетах.

Під час зимового локдауну заборонять торгівлю будь-якими товарами, крім продуктів, ліків, засобів гігієни та зв'язку, кормів, ветпрепаратів, насіння і засобів захисту рослин, а також продаж деяких товарів в супермаркетах. Про це повідомили в Американській торговельній палаті в Україні.

"Американська торговельна палата звертає увагу на те, що мова йде не тільки про повне закриття спеціалізованих магазинів. З 8 січня навіть в супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію і інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання", — сказано в повідомленні.

Отже, супермаркети змушені будуть закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів при розрахунку на касі. Американська торгова палата вважає, що заборона призведе до конфліктних ситуацій в магазинах, порушить права споживачів і завдасть збитків бізнесу.

Тому Палата пропонує переглянути текст постанови і дозволити працювати без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів тим супермаркетам або магазинах, 60% площі яких призначені для торгівлі продуктами харчування, ліками, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв'язку, друкованими засобами масової інформації, ветпрепаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. З такою пропозицією зверталися до Кабінету міністрів України протягом усього грудня, однак відповіді досі немає.

"Обмеження асортименту торгових закладів є нелогічним, оскільки споживач, перебуваючи в торговому закладі, має рівний доступ до всіх товарів. Як результат, варто очікувати додаткових збитків для бізнесу і держави, а також значного невдоволення споживачів", — пояснили в Американській торговельній палаті.

Як писав KHARKIV Today, 9 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення локдауну с 8 по 25 січня. У цей період заборонять торгувати непродовольчими товарами (дозволена тільки доставка), працювати кафе і ресторанам, торговим центрам, відвідувати школи і виші, транспорт зупиняти не будуть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.