Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Курченко хоче повернути майно на "Металісті". Суд відкрив провадження

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов 
Металлист, Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Відповідний позов поданий до суду.

Майно олігарха Сергія Курченка Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом передав до управління Харківської обласної державної адміністрації більше двох років тому.

13 листопада Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом публічного акціонерного товариства "Футбольний клуб "Металіст" до Кабінету міністрів. Про це повідомили в прес-службі суду.

Позивач просить суд скасувати розпорядження уряду "Про визначення органу управління майновими комплексами і корпоративними правами, конфіскованими за рішенням суду" в частині, що стосується ПАТ "ФК "Металіст".

"Зокрема, територіальні претензії віднесення майнових комплексів, конфіскованих у позивача, до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації, а також визначення її уповноваженим органом управління корпоративними правами, конфіскованими у ПАТ "ФК "Металіст", —  уточнили в суді.

У суді вирішили розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та провести судове засідання за наявними в справі матеріалами.

Нагадаємо, в січні 2020 року VIP-сектор стадіону, приміщення академії і тренувальної бази передали у власність області. Їх передавали до сфери управління ХОДА розпорядженням Кабміну ще 11 квітня 2018 року. 

До цього майна в серпні 2017 року Соснівський районний суд Черкас застосував спецконфіскацію з примусовим відчуженням майна на користь держави. Згідно із законом "Про управління об'єктами держвласності" саме Кабмін визначає органи управління такою власністю.

В кінці 2012 року харківського бізнесмена Олександра Ярославського змусили продати "Металіст" Сергію Курченку. У тому сезоні команда вперше завоювала срібні медалі ЧУ. Однак незабаром почався спад, і на сезон 2016-2017 років команда не змогла пройти ліцензування.

Як писав KHARKIV Today, стадіон "Металіст" реконструювали до Євро-2012. Він вміщує 40 003 глядачів, тут проводили матчі Ліги чемпіонів і національних збірних. До вересня 2020 року стадіон був домашньою ареною ФК "Шахтар". 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.