Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Коронавірус: в Харківській області можуть посилити карантин

Фото: Telegram / Олег Немчинов
Через зростання захворюваності наш регіон можуть виключити із зеленої зони.

У лабораторному центрі зростання захворюваності пов'язують зі збільшенням кількості тестувань на коронавірус.

"Зростання захворюваності пов'язане з недотриманням заходів: це і масковий режим, і соціальна дистанція. Всі ви бачите транспорт як працює у нас. Однією з основних причин високої захворюваності, я думаю, є громадський транспорт. Також збільшилися міграційні процеси в зв'язку з відпочинком, виїздом за межі області та також у країни зі значним поширенням COVID-19", — розповіла головний санітарний лікар області Любов Махота.

Крім того, однією з основних причин зростання виявлення коронавірусної інфекції, вважає збільшення кількості тестування в порівнянні з минулими періодами.

За словами Махоти, вчора в Харківській області провели 721 тест методом ПЛР. Разом з тестами, проведеними методом ІФА, вийшло більше тисячі тестів. Протягом минулого тижня було зроблено близько чотирьох тисяч тестів. А ось, наприклад, за даними на кінець травня — одна тисяча досліджень за тиждень.

"У зв'язку із загостренням ситуації в Харківській області щодо захворюваності COVID-19 я думаю, навряд чи ми залишимося в зеленій зоні. Ми маємо останні три дні поспіль збільшення коефіцієнта виявлення, на сьогодні він становить 15% при рекомендованому критерії МОЗ — не більш 11%", — пояснила санлікар.

До якої зони буде належати та чи інша область, вирішують на державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Це рішення переглядається через кожні 5 днів. Якщо 5 днів поспіль наш регіон буде перевищувати за показниками небезпеки рекомендований рівень, тоді, можливо, ми будемо віднесені до іншої зони небезпеки", — розповіла Махота,

За останню добу в Харківській області виявили 144 нових випадків коронавірусу. Четверта частина хворих госпіталізована, інші — на самоізоляції. 20% хворих — це люди 60+ років, 9% — до 18 років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.