Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Коронавірус не пройде: в аеропорту Харкова і на кордоні з Росією посилили контроль

Фото: HRK.AERO
аэропорт Харьков
На тест-системи, які допоможуть виявити вірус, виділили 100 тисяч гривень.

У Харківському аеропорту та пункті пропуску "Гоптівка" посилили протиепідемічний контроль.

Про це повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації. Голова ХОДА Олексій Кучер запевнив, що в області є все необхідне для виявлення та лікування хворих на коронавірус 2019 нCoV.

"Ми одними з перших провели позачергове відповідне засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Ми чітко визначили установи, які будуть приймати людей, які — не дай бог — захворіють. Додатково виділені 600 тисяч гривень, з них 100 тисяч — на тестові системи для діагностики. Посилено перевірку на "Гоптівці", в аеропорту. Додатково проведено навчання співробітників тих установ, які повинні визначати людей з відповідними симптомами. Жодного випадку коронавірусу в області на даний час не зафіксовано ", — розповів Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тести на коронавірус вже в Україні, але в Харкові їх немає

Нагадаємо, напередодні Нового року в китайському місті Ухань з населенням 11 мільйонів мешканців медики зафіксували спалах невідомого вірусу. Він виявився смертоносним: протягом перших днів загинули 10 осіб. Станом на 8 лютого, в результаті ураження коронавірусом у КНР померли 722 людини. Кількість інфікованих досягла 31,8 тисячі осіб. При цьому одужали 2050 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: У Харкові ошпиталили студентів з Китаю, медики чекають тести на коронавірус

Як раніше повідомляв KHARKIV Today, в інфекційній лікарні перебувають шестеро китайських громадян. Коронавірус у них не підтвердився, але вони могли контактувати з носіями інфекції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.