Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Корнієнко обіцяє не "різати" школи і лікарні після укрупнення районів

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко запевнив: життя жителів громад не погіршиться через укрупнення районів.

В "Слузі народу" розробляють механізм роботи мобільних центрів надання адміністративних послуг для зручності громад, обіцяють не закривати школи, а шукати можливості їх фінансування.

В Україні кількість об'єктів інфраструктури — школи і лікарні — не скоротиться до кількості районів, — передає "Интерфакс-Украина" з посиланням на першого заступника голови фракції і голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка. 

"Лікарні окремо, райони окремо. Кількість лікарень, шкіл, спортивно-юнацьких шкіл, будинків ветеранів та іншої інфраструктури не скоротиться до кількості районів. Є механізм міжмуніципальної співпраці, міжрайонного співробітництва — ми зараз над ним працюємо, і точно держава буде зберігати більшість інфраструктури", — заявив Корнієнко.

За його словами, зараз розробляються мобільні центри надання адмінпослуг, які будуть їздити в села і селища.

"Для людей це не повинно вплинути на якість їхнього життя, тому що ті послуги, які надаються людям, повинні надаватися в громаді на низовому рівні. Зараз ми працюємо над тим, щоб в кожній громаді був Центр надання адміністративних послуг, є проект по мобільних ЦНАПах — це такі спеціальні машини, які будуть їздити по громадам і надавати послуги прямо в селах і селищах, щоб людям не треба було навіть до центру громади їхати ", — пояснив Корнієнко.

Одним з ключових завдань голова "Слуги народу" називає реалізацію другої черги медичної реформи. Ще одне питання — реформа опорних шкіл, яка зараз знаходиться "на фінальних етапах". Корнієнко зазначає: потрібно прислухатися до громад і шукати способи утримання шкіл, а не закривати їх.

"Наша позиція — кожен випадок треба розглядати окремо. Цим повинна займатися місцева державна влада: ОДА і РДА і тільки в повному контакті з жителями і облрадами. І якщо певна громада каже про неприпустимість закриття школи, то потрібно шукати можливості або на рівні міжмуніципального співробітництва, коли кілька громад можуть утримувати школу, яку не може утримувати одна", — підкреслив він.

Як писав KHARKIV Today, 17 липня на засіданні Верховної Ради України прийняли проект постанови №3650 "Про створення та ліквідацію районів". У Харківській області створили сім районів: Богодухівський, Ізюмський, Красноградський, Куп'янський, Лозівський, Харківський і Чугуївський.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.