Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Хворих буде більше": "швидка" збільшить кількість "ковідних" бригад в Харківській області

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Додати хочуть від п'яти до десяти бригад.

У Харківській області очікують збільшення кількості хворих коронавірусом, тому планують збільшити кількість спеціалізованих бригад "швидкої".

У Харкові планують збільшити кількість бригад, які обслуговують виклики з коронавірусу. Це торкнеться і міста, і області. Про це KHARKIV Today повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

"Від п'яти до десяти. Зараз ми розробляємо, мій заступник по оперативності спілкується з усіма структурними підрозділами. Потрібно зрозуміти логістику. Ми прописуємо, в яких районах збільшується навантаження. Але те, що їх потрібно збільшувати, вже однозначно. Кількість хворих буде збільшуватися", — пояснив Забашта.

Додавати "ковідні" бригади планують і в місті, і в області. Зокрема, в Дергачах таке рішення вже прийнято. З розширенням кількості лікарень для прийому пацієнтів з коронавірусом "швидкі" перестали накопичуватися біля "інфекціонки" і витрачають менше часу на дорогу до пацієнтів. Але часу з хворими COVID-19 лікарі проводять більше.

"Частина місто, частина область. Сьогодні я з Дергачами переговорив, це відділення додає бригаду. Ми принципово збільшуємо і там, і там. Вони взаємозамінні, і підстанції теж. Сьогодні нам пощастило, ми госпіталізуємо все-таки вже в більшу кількість (лікарень ). Тобто географічно ми не концентруємо всі ці бригади в одному місці, в інфекційній лікарні, як це було на початку", — сказав директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За словами Забашти, сьогодні всі бригади "швидкої" оснащені обладнанням: кисневими інгаляторами і апаратами штучної вентиляції легенів, також є кисневі балони. На додаткові бригади їх теж вистачить.

Скільки на одну "ковідну" бригаду припадає щодня пацієнтів, в Центрі не уточнюють. Однак кажуть: навантаження у неї не більше, при цьому часу з хворими потрібно більше. Залишається проблемою помістити пацієнта до тієї чи іншої лікарні.

Як відзначили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, щодня на виклики до пацієнтів з коронавірусом виїжджають до 33 "ковідних" бригад. Збільшувати їх планують наступного місяця. Останнім часом "швидка" отримала гуманітарну допомогу — чотири апарати ШВЛ VSmart VFS-510. Також закупила дефібрилятори D500 і портативні монітори пацієнта Aquarius 3,5, які вже використовують під час викликів.

Як писав KHARKIV Today, станом на 29 жовтня в Харківській області коронавірус підтвердили у 35 016 жителів, за добу - у 575. Одужали 6556 чоловік, все ще хворіють 27 944. За весь період пандемії померли 516 чоловік, за добу — один.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.