Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Хворі коронавірусом зможуть проголосувати на виборах: як це зробити

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Таке рішення прийняли в Міністерстві охорони здоров'я.

До лікарень приїдуть виїзні бригади, які запропонують бажаючим проголосувати.

25 жовтня на місцевих виборах пацієнти, які проходять лікування в лікарнях, зможуть проголосувати. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Віддати свої голоси зможуть і ті, хто піде на самоізоляцію. До них теж приїде виїзна бригада. Однак для цього потрібно буде подати відповідну заяву про намір проголосувати вдома до п'ятниці перед виборами (23 жовтня).

"Всі правила проведення виборів затверджені постановою уряду №846 від 22 липня, де ми врахували всі речі, які необхідно виконувати під час виборів. Ця постанова передбачає, що вибори навіть на територіях, де встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, будуть проводитися. Також передбачено, що люди, які перебувають на самоізоляції, можуть подати відповідну заяву до 20:00 п'ятниці, яка йде перед виборами, щоб до них приїхали відповідні бригади, і вони змогли проголосувати. Люди, які знаходяться в лікарнях, будуть голосувати в лікарнях теж за допомогою виїзних бригад, які приїдуть і проведуть цей процес голосування", —сказав Степанов.

Міністр охорони здоров'я нагадав, що на всіх виборчих дільницях повинні дотримуватися протиепідемічних заходів: впускати виборців тільки в масках, стежити за дотриманням дистанції і використовувати індивідуальні ручки в кабінках. Крім того, на ділянках повинні забезпечити наявність антисептиків. Кошти на це виділяють із місцевих бюджетів.

Як писав KHARKIV Today, 14 вересня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України установили  додаткові вимоги про протиепідемічні заходи під час організації та проведення виборів в період карантину.

На вході до дільниці виборців запитають про симптоми гострих респіраторних захворювань, вимірюють температуру і порекомендують скористатися антисептиком. Виїзні члени комісії повинні бути в масках, рукавичках і захисному щитку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.