Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янка розповіла, що робитиме цілий рік в Антарктиді

Вчена Ганна Соїна вирушила в Антарктиду вперше. Зараз полярники перебувають на обсервації в Чилі.

37-річна Ганна Соїна із Харкова потрапить на "крижаний континент" після обсервації, щоб досліджувати озонову діру і займатися творчістю.

Вчена вперше добереться до Антарктиди і вже знає, що робитиме там. Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

"На станції я буду озонометристом. Мої дослідження дуже важливі, тому що саме на станції "Академік Вернадський" є найкращий часовий ряд вимірювання озону. Ці вимірювання важливі для всього світу, тому що вони дозволяють моніторити відому озонову діру. Крім науки на станції я буду намагатися займатися творчістю — рукоділлям, я хочу залишити своїм майбутнім колегам картину, яку вишию сама", — розповіла Ганна Соїна.

Нагадаємо, в кінці березня 12 українців, які збиралися на зимівлю в Антарктиду, з другої спроби доїхали до Чилі. Після 14 днів в обсервації вони на кораблі відправляться на крижаний континент. 16 березня українські полярники вперше вирушили в Антарктиду, але через карантин не змогли туди потрапити.

25-а експедиція із 10 чоловіків і двох жінок повинна змінити своїх колег, які працюють на станції "Академік Вернадський" майже рік. Серед полярників троє  харків'ян: дослідники Ганна Соїна та Андрій Сопін, а також дизеліст-електрик Юрій Лишенко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.