Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'янин з уряду Азарова став заступником в новому міністерстві

Віталій Немилостивий не став віце-прем'єром, але зайняв крісло заступника в новоствореному Міністерстві.

Віталій Немилостивий, який був заступником міністра промислової політики при Азарові і Тимошенко, буде працювати в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості.

Про призначення Віталія Немилостивого повідомив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський.

"Екс-чиновника Немилостивого, який перебирав на себе державне майно оборонних заводів, таки призначили заступником міністра промисловості. Сфера відповідальності — оборонно-промисловий комплекс. Як би тепер не вийшло, що ми воювали з Путіним, а заводи втратили через місцевих "господарників", — написав він у Facebook.

Раніше Канєвський повідомляв, що Немилостивий "спеціалізується" на реєстрації приватних фірм, назви яких співзвучні назвам оборонних заводів. А потім державні заводи за копійки позбувалися нерухомості і устаткування на користь фірм Немилостивого. За даними StateWatch, фірми з оточення Немилостивого привласнили 20 мільйонів гривень за програмами ракетобудування.

Нагадаємо, 31 липня Віталій Немилостивий подавав  декларацію на цю посаду. На початку червня Володимир Зеленський називав його одним з кандидатів на посаду віце-прем'єра з оборонно-промислового комплексу та промислової політики. Немилостивий був заступником міністра промислової політики України в уряді Миколи Азарова (2010-2011 рр.).

16 липня Олег Уруський став віце-прем'єром - міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.