Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін звільнив п'яного заступника міністра Немилостивого

Віталій Немилостивий займав посаду заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Віталія Немилостивого зупинили поліцейські за порушення правил дорожнього руху. Він відмовився залишатися для складання протоколу, аргументуючи своєю посадою в Кабміні. Під час спілкування поліцейські зрозуміли, що заступник міністра п'яний.

21 січня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України звільнили харків'янина Віталія Немилостивого з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості (в новому міністерстві, міністр — Олег Уруський). Причиною стало кермування в нетверезому стані і опір поліцейським.

"Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немилостивий, є неприпустимою. Всі повинні бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра", — пояснив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і додав, що посаду в Кабміні не варто розцінювати як привілей.

Начальник Немилостивого — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський — назвав поведінку заступника безвідповідальною.

"Його вчинок є неприйнятним і таким, що підриває авторитет представника виконавчої влади в очах українського народу. Вважаю, що така безвідповідальна поведінка з боку Віталія Немилостивого унеможливлює подальше його перебування на посаді заступника міністра", — повідомив перед засіданням уряду Уруський.

На звільнення відреагував президент Володимир Зеленський, який привітав дії уряду.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, Немилостивий написав заяву про звільнення за власним бажанням відразу після того, як стало відомо "про факт водіння ним автомобіля в нетверезому стані і опорі поліції". Уже екс-заступник міністра розкаявся.

"Справедливості заради треба сказати, що Віталій, який проявив хамство і агресію по відношенню до поліцейських, в решті-решт  визнав, що вів себе неналежним чином, порушив Правила дорожнього руху — сів за кермо напідпитку, розвернувся через подвійну суцільну, чинив опір законним діям співробітників поліції", — написав Геращенко на своїй сторінці Facebook.

Дії Немилостивого тепер оцінить суд. Сам же Геращенко заявив про розгляд Верховною Радою законопроєкту, який дозволить поліцейським робити раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння.

Відзначимо, 20 січня "Обозреватель" опублікував відео, де Немилостивий намагається піти від поліцейських, які зупинили його п'яним. Інцидент датований 30 грудня 2020 року.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості підійшов до поліцейських, які його зупинили, і намагався віддати документи, а сам — піти. Поліцейські хотіли скласти відносно нього протокол. Коли Немилостивий став чинити опір, ті наділи на нього кайданки.

Діалог виглядав так:

— Ви тримайте, я поїхав.

— Нікуди ви не поїдете.

— Я не поїду? (прим. — сміється). До побачення. Заберіть свої ключі.

— Чекайте, будь ласка, тут.

— Руки прибрав! Я заступник міністра.

На відео поліцейські попереджають Немилостивого про відеофіксацію і озвучують наявність у нього ознак алкогольного сп'яніння, однак того це не зупинило.

Як повідомили в Патрульній поліції України, інцидент стався на вулиці Жилянській в Києві. Немилостивий їхав на Mercedes.

"Водій порушив вимоги дорожнього знаку "В'їзд на дорогу з одностороннім рухом ". Під час спілкування виявилося, що за кермом перебуває водій з ознаками алкогольного сп'яніння. Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння, на що він відмовився. Водій повідомив інспекторам, що він заступник міністра з питань стратегічних галузей і пред'явив відповідне посвідчення — підтвердження своєї посади і документи для керування транспортним засобом", — пояснили в поліції.

Інспектори склали відносно Немилостивого адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (керування в стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, постанова за порушення вимог дорожнього знаку "В'їзд на дорогу з одностороннім рухом" і протокол про адміністративне затримання. Матеріали спрямували до суду.

Як писав KHARKIV Today, 10 серпня 52-річного Віталія Немилостивого призначили заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Він був заступником міністра промислової політики при Миколі Азарові (2010-2011 роки) та Юлії Тимошенко (2007-2010 роки).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.