Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни проти "Коксохіму": Володимир Зеленський відповів на петицію

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Президент нагадав, що Держекоінспекція є центральним органом виконавчої влади в питанні захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

Петицію подали 27 серпня.

В суботу, 5 грудня, Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про закриття коксового заводу в Харкові, яка набрала необхідні для цього 25 000 підписів. Відповідь опублікована на сайті Офісу Президента.

Глава держави подякував авторам звернення і тим, хто його підписав, "за активну громадянську позицію". Також він зазначив, що його дії обмежені Конституцією і законами України. За його словами, центральним органом виконавчої влади в питанні захисту навколишнього середовища і природних ресурсів є Державна екологічна інспекція, а її харківське управління проводило позапланову перевірку зазначених у петиції підприємств щодо дотримання законодавства в частині охорони атмосферного повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забруднення повітря в Харкові екологи оцінили в кілька сотень гривень

"У ході перевірки було встановлено, що ТОВ "Харківський лакофарбовий завод "ФАРБОСС" не здійснює виробничу діяльність, а ТОВ "Завод Еластомер" видали обов'язкове до виконання розпорядження для усунення порушень, які  були виявлені", — відповів президент.

Зеленський у своїй відповіді не згадав ТОВ "Коксовий завод "Новомет", який здійснює діяльність на території коксового заводу в Харкові на сьогоднішній день.

KHARKIV Today раніше писав про те, що "Харків'яни чекали реакції Зеленського на петицію по "Коксохіму". У петиції, автор якої — Олександр Константинов, президента просять вжити невідкладних заходів для обмеження роботи ТОВ "Харківський лакофарбовий завод" ФАРБОСС ", ПрАТ "Слобожанський коксовий завод" (вул. Новожанівська, 1), ТОВ ТД "Термолайф-Україна"(Карачівське шосе , 44) і ТОВ "Завод Еластомер" (Новомирський провулок, 17).

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.