Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'яни пікетували "Коксохім"

Фото: Нацкорпус
Мітингувальники просять господарів підприємства встановити очисні споруди.

"Коксохім" оскаржив рішення суду про призупинення роботи підприємства. За словами активістів, воно продовжує працювати.

Вранці, 9 січня, під стінами "Коксохіму" зібралися десятки мітингувальників. Вони вийшли на пікет заради чистого повітря — вимагали встановити системи очищення на підприємстві і дати можливість контролювати його роботу.

"За тією інформацією, яка у нас є, щодня діяльність підприємства приносить його господарям до десяти тисяч доларів. В інтернеті безліч спекуляцій з приводу того, що ми хочемо закрити це підприємство. Це брехня, це неправда. У петиції, автором якої я є, йдеться про те, що ми вимагаємо, щоб підприємство встановило системи очищення і дало можливість людям контролювати роботу. Якщо у підприємства є очисні споруди, будь ласка, працюйте далі. Але не потрібно заробляти гроші, вбиваючи нас всіх з вами", — розповів автор петиції президенту про заборону роботи "Коксохіму" Олександр Константинов.

Він пояснив, пікет організували для того, щоб в черговий раз нагадати про проблему і пообіцяв організовувати подібні заходи до тих пір, поки це не припиниться.

Нагадаємо, 6 січня підприємство подало апеляцію на рішення Харківського окружного адміністративного суду. "Коксохіму" тимчасово заборонили виробляти кокс і кам'яновугільну смолу, поки підприємство не отримало відповідного дозволу на викиди. Однак це рішення суду не вступило в силу, оскільки у "Коксохіму" був місяць, щоб його оскаржити, і підприємство скористалося цією можливістю.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.