Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків'ян запрошують на презентацію книги про боротьбу з раком

Алена Воробьева. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Артбук Олени Воробйової вперше покажуть офлайн.

У всесвітній день боротьби з раком в Харкові презентують артбук Олени Воробйової "Мистецтво жити під час хіміотерапії".

У четвер, 4 лютого, харків'яни зможуть вперше побачити книгу офлайн. Її написала сильна жінка і відома діячка культури, життя якої раптом могло обірватися. В артбуці — думки людини, яка втратила звичне життя і наново побудувала сенс свого існування.

Перші 500 примірників "Мистецтва жити під час хіміотерапії" передали до бібліотек і онкоцентрів по всій країні. Після цього стартує презентація артбуків, перша запланована в Харкові. Книга вже отримує численні відгуки читачів і бере участь в конкурсах: за свій візуальний стиль артбук отримав перше місце на конкурсі "Книга майбутнього" фестивалю Book Space.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські видавництва стали лідерами у друкуванні книг для українських бібліотек

"Мій артбук насамперед для того, щоб ще одна жінка пройшла лікування і не злякалася, відчула підтримку. Адже я з нею, там, всередині. У той же час, книга не тільки про хіміотерапію. Вона — та ниточка, яка зв'яже нас, коли ми йдемо крізь темряву, в якій періодично всі опиняємося в житті", — розповіла Олена Воробйова.

Фото: организаторы
Олена Воробйова на фото з книгою

На презентацію книги Олени Воробйової о 19:00 4 лютого в книгарні Vivat (вулиця Квітки
Основ'яненка, 2) можуть запросити обмежену кількість людей через карантин. Охочих прийти просять зареєструватися за посиланням . Презентація буде доступна онлайн на сторінці Vivat в Facebook, пізніше змонтований запис презентації можна буде подивитися на сторінці "Накипіло".

У книжковому магазині автор артбуку і генеральний директор видавництва Vivat Юлія Орлова поговорять про те, як не злякатися, знайти підтримку і переналаштувати свою психологічну реакцію на важкі випробування долі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшла книга Авакова про "російську весну" в Харкові

Нагадаємо, в "Мистецтво жити під час хіміотерапії" увійшли щоденникові записи Олени Воробйової і роботи десяти фотографів, кожен з них зробив свій артпроєкт з автором як головною героїнею. За її словами, книга не про те "як я перемогла рак", а, імовірніше, про страх смерті, самотність і про потенціал, який є в цих станах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.