Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський зоопарк заплатить 2,3 мільйона гривень за проєкт океанаріуму

Фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
Океанаріум побудують в зоні "Водний світ".

Проєкт океанаріуму площею майже 5000 квадратних метрів готові купити за 2,3 мільйона гривень.

Харківський зоопарк планує виділити на розробку проєкту нового океанаріуму з благоустроєм прилеглої території в зоні "Водний світ" за 2 360 000 гривень. Відповідний тендер опубликован на сайті публічних закупівель ProZorro.

Зоопарк просить підрядників розробити план дотримуючись вимог законодавства з природного освітлення, пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних умов. Крім того, їм потрібно врахувати доступ до океанаріуму для маломобільних людей.

Згідно з документацією, в зоопарку хочуть в результаті отримати проєкт з графічною складовою (плани, фасади, види, розрізи, схеми, конструкції) і текстовою (відомості, специфікація і загальні дані). Загальна площа океанаріуму становитиме 4930 квадратних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туалет за 17 миллионов гривен — в зоопарке Харькова идут на "рекорд"

Розробникам потрібно розрахувати характеристики будівлі, в якій повинні розташуватися 61 співробітник і 278 відвідувачів на годину. В океанаріумі розмістять технологічне обладнання, кормокухні, інженерні системи, адміністративно-побутові приміщення.

Зали для відвідувачів, в тому числі місця продажу сувенірів, санвузли, холи і гардероб розмістять на площі не менше 1370 квадратних метрів. Експозиційні об'єкти — акваріуми з загальним дзеркалом води займуть всього 390 квадратних метрів.

Також в плані потрібно врахувати установку системи технологічної водопідготовки і подачі підготовленої води — морської, прісної і деіонізованої в систему технологічної каналізації.

Всі ці системи розташують в технічних приміщеннях. Там же встановлять циркуляційні насоси, фільтри для очищення і знезараження води, систему терморегуляції, холодильні установки і електронагрівачі.

Всі зовнішні стіни в океанаріумі будуть бетонними і облицьовані керамічною плиткою або вологостійким покриттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 миллионов гривен отдали на реконструкцию Харьковского зоопарка в 2020 году

Для океанаріуму закуплять тумби і містки з драбинами. Акваріуми будуть виготовлені з монолітного залізобетону і задекоровані у вигляді підводних рельєфів, корчів і каменів. У будівлі встановлять систему відеоспостереження і сигналізацію.

Аукціон запланований на 11 березня. Готовий проєкт повинні надати до 31 грудня 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, на дома бегемотов и жирафов из бюджета Харькова хотят потратить 111 миллионов гривен.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.