Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

На океанаріум в зоопарку Харкова витратять півмільярда гривень

Океанаріум побудують за 1 рік і 5 місяців.

Будівля нового океанаріуму буде на місці старої будівлі акваріума.

Комунальна організація "Харківський зоологічний парк" витратить 488 012 184 гривень на будівництво нового океанаріуму. Інформація про це в середу, 16 вересня, з'явилася на сайті державних закупівель Prozorro.

У тендерній документації йдеться, що ділянка будівництва океанаріуму геометрично розташована в центральній частині зоопарку. Проєкт передбачає знесення старої будівлі акваріума і будівництво нової будівлі океанаріуму з прибудованою до нього будівлею інженерного забезпечення. Також планується побудувати під'їзди і підходи до будівлі і упорядкувати навколишню територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Харкова приїхав юний тапір з Італії

Вхід до будівлі океанаріуму буде здійснюватися по пандусу криволінійного обрису. Перегляд експозиції буде починатися з другого поверху, де розміщений вестибюль з круглим акваріумом медуз і акваріумом "Групер".

Гардероб буде механічним і розташовуватися на двох рівнях, щоб уникнути перетину відвідувачів, які входять і виходять..

Основний маршрут руху відвідувача буде проходити по пандусу і опускатися на рівень першого поверху. Сам пандус матиме плоскі ділянки для комфортного перегляду об'єктів експозиції.

Самі ці об'єкти будуть тематично компактно згруповані, кожна їх група буде представляти свою географічну зону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківській слонисі Тенді виповнилося 22 роки

На позначці +2,880 буде розташовуватися зона "На далекій Амазонці", на позначці +2,080 — "Суворі моря", на позначці +1,595 буде восьминіг. Зали експозиції будуть "нанизані" на лінію пандуса і підпорядковуватися єдиній ритмічній послідовності.

На нижньому рівні відвідувачі опиняться в зонах "Риби коралових рифів" і "Тропічні моря". Далі за маршрутом вони опиняться в тунелі головного морського акваріума, де представлені мешканці Індійського океану. Навколо акваріума буде додатковий обхід.

На виході з експозиції відвідувач потрапить до інформаційно-виставкової зони. У тій же частині будівлі розташуються адміністративні приміщення і вестибюль.

Тендерні пропозиції будуть прийматися до 18 жовтня включно. Саме будівництво триватиме 17 місяців.

KHARKIV Today раніше писав про те, що як виглядає Харківський зоопарк, закритий на реконструкцію чотири роки тому.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.