Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський підприємець скаржиться на податківців, які заарештували 200 000 наборів для забору аналізів на коронавірус

Фірма хоче оскаржити дії Державної фіскальної служби.

На підприємстві, де раніше вилучили готові набори для відбору біоматеріалу та сировину для виробництва, стверджують, що працюють законно.

Минулого тижня в Державній фіскальній службі повідомили, що група харків'ян хотіла підзаробити і налагодила підпільне виробництво наборів для відбору біоматеріалу для тестування на COVID-19. Потім через підставних підприємців їх поставляли до лікувальних закладів.

Керівник фірми "ЛП Діагностик", де пройшли обшуки, Павло Левітін заявив про тиск з боку податківців. За його словами, підприємство не виробляє тести, там роблять сертифіковані комплекти для забору і транспортування біологічних зразків (крові та інших аналізів). Їх використовують не тільки для роботи з біоматеріалом при COVID-19, але і при інших хворобах. Заяви податкової міліції ГУ ДФС в Харківській області та прокуратури Харківської області не відповідають дійсності —підприємство працює легально.

"З приводу підпільного виробництва — ми офіційно зареєстроване підприємство, у видах діяльності у нас прописано, що ми можемо виробляти подібні товари. Цей комплект був спеціально розроблений нами і виготовлений згідно з усіма вимогами українського законодавства, він введений в обіг відповідно до декларації відповідності та зареєстрований в Держлікслужбі. Щодо звинувачення в роботі через підставних осіб — на території України у нас є дистриб'ютори, які можуть продавати наш товар, це не протизаконно", — пояснив директор "ЛП Діагностик" Павло Левітін. 

наборы

Підприємство, яке виробляє такі набори в Харкові, єдине в Україні. Іноземні аналоги набагато дорожчі. Згідно з постановою Кабінету Міністрів №225, їх рекомендована вартість — 28 гривень. Іноземні аналоги коштують від 40 гривень. Через незаконне вилучення товару лабораторії і медзаклади по всій Україні вчасно не отримають або вже не отримали замовлені партії.

"Хочемо звернути увагу, що ми розробили набори і почали їх виробництво майже з самого початку пандемії коронавірусу, тому що в Україні була нестача саме таких комплектів. Лабораторні аналізи раніше брали чим-небудь, хоча є регламент і наказ МОЗ. Наш комплект повністю відповідає наказу . В діях ДФС ми бачимо не тільки тиск на наш бізнес. Під час пандемії під загрозою тестування людей на COVID-19 по всій Україні, так як всі лабораторні центри і багато медичних закладів користуються цими комплектами. Наші дистриб'ютори працюють з усіма областями. Цю інформацію можна подивитися в ProZorro, це прямі закупівлі, немає ніяких тендерів. Це також свідчить, що лікарні та лабораторні центри не співпрацюють з "підпільним виробництвом", — розповів директор фірми.

"ЛП Діагностик" отримала передоплату на найбільше замовлення від Чернівецького обласного лабораторного центру на 70 тисяч комплектів, проте товар вилучили.

Директор фірми Павло Левітін повідомив, що планує оскаржити дії ДФС, щоб замовники отримали вилучений товар.

Нагадаємо, під час обшуку на цьому підприємстві вилучили  200 тисяч готових наборів для тестування, а також сировину для виробництва близько 400 тисяч наборів для тестування на суму майже 12 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.