Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківській області дадуть грошей на поліпшення умов для життя

Фото: Укравтодор
Сума, яка дістанеться нашому регіону, поки невідома.

Частина коштів піде на оновлення об'єктів інфраструктури, які перебувають в Харківській області.

Європейський інвестиційний банк і Кабінет міністрів України уклали три кредитні договори на оновлення інфраструктури, поліпшення громадського транспорту і дорожнього сполучення в нашій країні на суму в 640 мільйонів євро. Про це в середу, 9 грудня, повідомили в пресслужбі ЄІБ.

Один з трьох договорів — на 340 мільйонів євро — піде на оновлення інфраструктури та поліпшення умов для життя і ведення бізнесу в регіонах, що постраждали під час конфлікту на сході України. Згідно з цією угодою, частина кредитних грошей піде і на ремонт об'єктів, які знаходяться, зокрема, в Харківській області, оскільки вона активно приймає внутрішніх переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні введуть "зимові канікули заради безпеки"

Проєкт повинен посприяти оновленню економіки і розвитку регіонів шляхом оновлення та модернізації об'єктів інфраструктури, зокрема адміністративних будівель, шкіл, медичних центрів і лікарень, державних доріг і мостів, а також комунальних послуг, водопостачання і водовідведення.

В рамках іншого договору — на 100 мільйонів євро — гроші, зокрема, підуть на ремонт траси Чугуїв - Мілове, частина якої знаходиться на території Харківської області. Однак яку саме ділянку дороги ремонтуватимуть — не уточнюється.

Як повідомляв KHARKIV Today, в квітні 2020 року тодішній голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявив, що трасу Чугуїв-Мілове завершать відновлювати вже цього року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.