Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський бізнесмен з нерухомістю у Франції хоче очолити управління в Офісі Генпрокурора Венедиктової

Дмитро Літкевич подав декларацію в якості кандидата на посаду начальника управління у Офісі Генпрокурора.

Зараз Дмитра Літкевича називають неофіційним радником Генпрокурора.

Харківський підприємець Дмитро Літкевич хоче стати начальником управління в Офісі Генерального прокурора Ірини Венедиктової. Відповідну декларацію в якості кандидата на цю посаду Літкевич опублікував на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Згідно з декларацією, у Літкевича є корпоративні права в фірмах "Айді глобал консалтинг груп" і "Енергія природи — водень". Перша займається організацією конференцій та торговельних виставок, корпоративне право Літкевич отримав в лютому 2019 року, друга — видобутком бурого вугілля. Також у нього є акції "Першої європейської консультаційної групи", яка розташована в Вільнюсі. Крім того, Літкевич перебуває у професійному об'єднанні "Рада адвокатів Полтавської області".

У минулому році кандидат заробив 200 005 гривень від підприємницької діяльності. Готівкою Літкевич зберігає 130 000 гривень та 25 000 доларів, на банківських рахунках — 959 євро і 1 223 гривень. Крім того, в декларацію він вніс велику суму — 14 905 183 гривень — як право вимоги від Ірини Літкевич. У документі вказана його дочка Емілія, проте майно на неї не зареєстровано.

У 2001 році Літкевич придбав в Харкові будинок площею 568,2 квадратних метра за 138 851 гривень і земельну ділянку площею 1000 квадратних метрів, вартість якої не називається. У 2017 році він купив будинок у Франції. У декларації Літкевич відмовився вказувати площу придбання, але вартість не приховував — 156 900 гривень.

Літкевич носить швейцарський годинник Perelet за 54 000 гривень. Стіни його будинку прикрашає колекція з 45 картин. У скільки обійшлися йому твори мистецтва — не відомо.

Як відомо, Дмитро Літкевич — радник  Генпрокурора Ірини Венедиктової, проте поки офіційно не призначений. Як з'ясували журналісти, раніше він фігурував у кількох кримінальних провадженнях, пов'язаних з відмиванням грошей. Так, в одній із справ говорилося про співпрацю батька Літкевича з начальником управління Служби безпеки України в Харківській області Олександром Полковниченком. Останній вкладав "отримані сумнівним шляхом гроші" в підприємства батька Літкевича (одне з них — магазин безмитної торгівлі на автомобільному переході "Гоптівка") і щомісяця отримував відсотки, однак схема зупинилася в 2008 році.

Друге кримінальне провадження пов'язане з дачею неправдивої інформації Літкевичем для отримання кредитних коштів в Укрсоцбанку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.