Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська "швидка" допомога переплатила 1,5 мільйона гривень за паливо фірмі, пов'язаній з Райніним

Дизпалива купили на 7 мільйонів гривень.

Літр палива харківській "швидкій" продали за 23,16 гривні, тоді як іншим замовникам — за 18,6 і 17,5 гривні. Постачальником стала фірма, близька до екс-голови Адміністрації Президента Ігоря Райніна і заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка.

Комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" уклало договір з фірмою "Торговий дім "Сан Ойл" покупку палива за 7 020 000 гривень. Про це повідомили в "Харківському антикорупційному центрі" з посиланням на відповідний тендер в системі.

Відкриті торги не проводили, оскільки зараз діє розпорядження Кабміну "Про заходи щодо запобігання занесення і поширення на території України гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом 2019 nCoV".

Центр екстреної медичної допомоги купив дизельне паливо ДТ-3-Євро-5 від "Укртатнафти". Спочатку за літр дизпалива готові були віддати 19,5 гривні (без податку на додану вартість). Однак потім фірма запропонувала свій товар за більш низьку вартість — 19,3 гривні (без ПДВ) або 23,16 (з ПДВ) за літр. При цьому, іншим закупникам фірма продає паливо дешевше. "Швидкі" допомоги в інших регіонах, зокрема у Львівській та Київській областях, закупили в березні паливо дешевше.

"Для порівняння, фірма "ТД "Сан Ойл" пропонувала Головному управлінню Національної поліції в Дніпропетровській області купити дизпаливо по 18,6 гривень за літр з ПДВ. Більш того, в березні Управління СБУ Харківської області купило дизпаливо Євро-5 по 17,5 гривні за літр з ПДВ. Тобто переплата на придбання бензину склала понад 1,5 мільйона гривень. І це в період карантину", — підкреслили в ХАЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики "швидкої" допомоги виходили на страйк в Харкові

Як відзначили в ХАЦ, фірма "Торговий дім "Сан ойл" зареєстрована на жителів тимчасово окупованого Донецька — Антона Ткаченка та Ангеліну Радіонову. Співмешканець останньої є бенефіціаром фірми "Регіон" (канал Р1) разом з Андрієм Крючковим, який дружить з екс-головою Адміністрації Президента і головою обласної організації "Опозиційна платформа - За життя" Ігорем Райніним.

Крім того, зв'язок з "ОПЗЖ" є у директора фірми "ТД "Сан Ойл" Леоніда Косянчука. Раніше він був помічником нардепа Юрія Бойка, голови фракції "ОПЗЖ" у Верховній Раді і Віталія Ковальчука, колишнього заступника Райніна.

У ХАЦ також з'ясували, що фірма "ТД "Сан Ойл" пов'язана із заступником голови Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Черняком. Контактний телефон фірми виявився ідентичним з телефоном іншої компанії — "Сан Медікал", серед засновників якої — нинішня дружина заступника голови ХОДА Михайла Черняка Олена Винарська.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.