Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітник Збройних сил України вкрав на квартирах для військових 20 мільйонів гривень

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Квартири призначалися військовим.

Зловмиснику вручили підозру. Йому загрожує до дванадцяти років в'язниці.

Колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України підозрюють у завищенні вартості квартир в Харкові для військовослужбовців на 20 мільйонів гривень. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ завищив вартість одного квадратного метра 63 квартир в Харкові, коли подав заявку на проведення конкурсу на умовах пайової участі на вторинному ринку. Це було в 2018 році.

"Під час укладення 63 договорів купівлі-продажу була штучно завищена гранична вартість ціни в інтересах суб'єктів господарювання. В результаті таких дій більше 20 мільйонів гривень сплачено безпідставно", - пояснили в Державному бюро розслідувань.

Чоловікові вручили підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує від семи до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писав KHARKIV Today, Міністерство оборони України купить 50 квартир для військовослужбовців на умовах пайової участі та на вторинному ринку в селищі Подвірки Дергачівського району (Харківська область). Оформляти право власності будуть в березні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.