Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область — в лідерах за кількістю порушень під час виборів

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
У день виборів зафіксували 272 повідомлення про порушення.

Харківська область знаходиться на шостому місці за кількістю повідомлень про порушення.

25 жовтня, в день виборів, поліцейські Харківської області отримали 272 повідомлення про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

На першому місці за кількістю повідомлень про порушення знаходиться Київська область — 603. Далі йде Київ — 587 повідомлень. На третьому місці —Дніпропетровська область (448), на четвертому — Одеська (331), на п'ятому —Донецька (298). Харківська область з 272 повідомленнями розташувалася на шостому місці.

Найменше повідомлень про порушення виборчого процесу отримали поліцейські Житомирської області — 33. Всього в Україні під час виборів до поліції надійшло 5006 заяв і повідомлень.

Найбільше повідомлень стосувалися агітації в день виборів (1800). Решта —порушення таємниці голосування (274 повідомлень), підкуп виборців (209), незаконне знищення виборчої документації (181), порушення порядку ведення реєстрів виборців, виборчих комісій або списків виборців (178), незаконне використання виборчого бюлетеня (102).

Поліцейські склали 324 адміністративних протоколи, відкрили 159 кримінальних проваджень.

Як писав KHARKIV Today, в поліції заявили, що грубих порушень під час виборів в Харківській області зафіксовано не було. За порядком на виборчих дільницях стежили близько шести тисяч правоохоронців, близько 1,2 тисячі патрулювали територію біля дільниць.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні пройшли місцеві вибори. У Харківській області на вибори не прийшла рекордна кількість виборців

Явка виборців на виборах 2020 року в Харківській області набагато нижча середньої по країні. Менше виборців прийшли тільки Донецькій та Миколаївській областях.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.