Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область перевищила показник для послаблення карантину

Встановленій МОЗ нормі не відповідає відсоток виявлення.

Послаблювати карантин не можуть в шести областях, включаючи Харківську.

Станом на 21 липня в Харківській області перевищено один показник з чотирьох, необхідних для послаблення карантину. Це стало відомо з відповідної таблиці Міністерства охорони здоров'я України.

У Харківській області відсоток виявлення становить 11,45% при нормі менше 11%. Решта критеріїв — завантаженість ліжок, охоплення тестуванням і динаміка — не перевищено і складають 18,22% (має бути менше 50%), 45,69 (норма — більше 24 на 100 тисяч населення) і 5,08% (норма — менше 10 %).

Крім Харківської області, перевищені показники у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, якщо протягом трьох днів область не буде відповідати критеріям МОЗ, то буде збиратися регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб приймати рішення про посилення карантинних обмежень.

Відзначимо, в суботу МОЗ не опублікував таблицю з критеріями для послаблення карантину. У неділю і понеділок Харківська область не відповідала нормам. Так, 19 липня були перевищені відсоток виявлення і динаміка —11,77% і 10,63% відповідно. У понеділок, 20 липня, в регіоні знову перевищено процент виявлення (11,54). 

Як писав KHARKIV Today, 3 липня на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській обласній державній адміністрації вирішили перекласти рішення про посилення карантину на райони і місто.

У той же день зібралася міська комісія та вирішила посилити карантин: кінотеатрам заборонили працювати, а заклади громадського харчування зобов'язали не приймати відвідувачів після 22:00. Проте 10 липня у місті  знову дозволили працювати кінотеатрам. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.