Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область четвертий день поспіль не заслуговує пом'якшення карантину

Встановленій МОЗ нормі не відповідає відсоток виявлення захворюваності.

Послаблювати карантин не можуть у восьми областях України, включаючи Харківську.

Станом на 9 липня в Харківській області перевищені показники, необхідні для послаблення карантину. Така ситуація в області спостерігається четвертий день поспіль. Це стало відомо з відповідної таблиці Міністерства охорони здоров'я.

Сьогодні в Харківській області відсоток виявлення становить 11,50, тоді як норма повинна бути менше 11. Решта критеріїв — завантаженість ліжок, охоплення тестуванням і динаміка — в нормі і дорівнюють 17,62% (має бути менше 50%), 35,62 ( має бути більше 24 на 100 тисяч населення) і 6,40% (має бути менше 10%).

Крім Харківської області, послаблювати карантин не можуть у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській областях.

Відзначимо, минулого тижня карантинні показники в Харківській області були перевищені п'ять днів поспіль, тільки у вихідні ситуація покращилася.

Так, відсоток виявлення захворюваності коливався від 11,44 до 11,57, динаміка — від 16,31% до 32,49%. І тільки у вихідні відсоток виявлення різко впав до 0,30, динаміка — до 5,11%.

Три дні поточного тижня в області перевищено відсоток виявлення: у понеділок, вівторок і середу він становив 11,01; 11,47 і 12,97. При цьому динаміка перші два дні була в нормі — 2,73% і 0,86%. Однак в середу збільшилася до 13,41%.

Як писав KHARKIV Today, 3 липня на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській обласній державній адміністрації вирішили перекласти рішення про посилення карантину на райони і місто.

У той же день зібралася міська комісія та  вирішила посилити карантин: кінотеатрам заборонили працювати, а заклади громадського харчування зобов'язали не приймати відвідувачів після 22:00.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.